Kultúra 2022. 08. 09.

Bulizzunk együtt a hétvégén Dél-Komáromban!

Népszerű magyarországi előadók, valamint színes családi programok várnak augusztus 13-án, szombaton, 14 órától a koppánymonostori Dózsa György Művelődési Ház (Koppányvezér út 159.) udvarán a 27. Falunapon.

Kőrösi Flórián, a szervező Monostori Kulturális Egyesület elnöke elmondta, igyekeztek valamennyi korosztály zenei igényét kielégíteni, hogy a felhozatalból a legkisebbektől az idősebb korosztályig mindenki megtalálhassa a saját kedvencét. A délután Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertjével veszi kezdetét. Farkasházi Réka még 2006-ban kezdett bele nagy álma megvalósításába, hogy a kortárs gyermekvers irodalmat népszerűsítse országszerte, zenei köntösben. Őket Détár Enikő, Fésűs Nelly és Ladinek Judit közel két évteizede működő formációja a Dívák követik a színpadon.

Később az operett világába kalandozhatunk el, a Csendül a Nóta Nemzetközi Magyarnóta Énekverseny aranyérmesével, a Csillag születik negyedik szériájának győztesével, a Szenes Iván művészeti díjas Mészáros Elek Jánossal.

17.10-től Henna énekel mulatós nótákat, majd 18.00 órától Magyarország egyik legismertebb és legnépszerűbb énekesnője Király Linda lép a színpadra, majd 19 órától Majka és Curtis korábbi énekesnője Kollányi Zsuzsi szórakoztatja a publikumot, hogy aztán az elődok során az X-Faktor tizedik évadának győztese, a rapper Alee zárja. A napot DJ Bedecs vezeti le.

Mindezek mellett ugrálóvár, lufihajtogatás, trambulin, kirakodóvásár, amatőr festők kiállítása és fotótárlat színesítik a programot.A szőnyi városrészbe érkezők sem fognak unatkozni ezen a hétvégén, hiszen a Vásártéren, két év után először idén, ismét búcsút rendeznek, ezúttal két napon át, szombaton és vasárnap dodzsemmel, kisvasúttal, körhintával, céllövöldével és persze az elmaradhatatlan kirakodóvásárral.