Mix 2021. 11. 04.

Megújult a Zichy-pont Közösségi Központ

A Zichy-palota felújítási munkálatai jelenleg is zajlanak a város gondozásában és finanszírozásában, de a közösségi központ már most megújult pompájában fogadja a rendezvényeire érkezőket.

Magyarország Miniszterelnöksége Nemzetpolitikai Államtitkárságának köszönhetően valósulhatott meg a központ teljeskörű felújítása, valamint új irodai és műszaki berendezések megvásárlására is nyílt lehetőség.

Egyrészt a nagy- és a kisterem teljeskörű faljavítása és festése valósulhatott meg, másrészt új, strapabíró faburkolatot kapott a nagyelőadóterem is.

Emellett a Zichy-pont kirakatára felkerült az a televízió, mely ezentúl a központ rendezvényei mellett kiemelt partnere, az Egressy Béni Városi Művelődési Központ rendezvényeinek a hirdetését is lehetővé teszi.

Továbbá korszerű, online közvetítésekre is alkalmas műszaki berendezésekhez – közvetítőpulthoz, stúdiólámpákhoz és mikrofonokhoz jutott a központ. Ezekkel a központ működtetését felvállaló Villa Camarum Polgári Társulás egy esetleges, vírusügyi óvintézkedés következtében elrendelt rendezvényzár esetén is meg tudja valósítani a rendezvényeit az online térben. Ehhez kiváló minőségű internetelérés is a szervezők rendelkezésére állhat a támogatásnak köszönhetően.

A Magyar Kormány támogatásának jóvoltából működési költségekre is tudunk anyagiakat fordítani.

Megújult továbbá a Villa Camarum Polgári Társulás weboldala, mely már nyilvánosan is elérhető. Az a célunk, hogy a rendezvényeinkről és a híreinkről minél szélesebb körben tudjunk tájékoztatni.

A továbbiakban is igyekszünk a munkánkat a hagyományos értékek köré fonni: mind a helytörténet, mind a kultúr, mind az irodalom, mind a családot érintő előadások és rendezvények, mind pedig a zeneművészet terén arra törekszünk, hogy a látogatóinkban erősítsük a lokálpatriotizmust és a hagyományos értékrend fontosságába vetett hitet.

Fontosnak tartjuk azt, hogy a Zichy-pont rendezvényei szervezésekor csak olyan partnereknek adjunk teret, akik velünk együtt próbálnak teret adni az értéknek és az értékesnek. A munkánk visszaigazolása az, hogy egyre több civil szervezet talál rá a központunkra, egyre több rendezvénynek vagyunk a társszervezői, vagy a rendezvényhelyszínének biztosítói.

Fontos kiemelni, hogy a Magyar Kormány pályázati forrásai nélkül a tevékenységünk nagy eséllyel már rég komoly nehézségekbe ütközött volna.

A Zichy-pont Közösségi Központ főszereplői és éltetői azonban mégiscsak azok a látogatók, akik hűen követik figyelemmel a rendezvényeinket.

Köszönjük a Magyar Kormány támogatását és a követőink hűségét!

A támogatási eljárás szakszerű lebonyolításáért pedig a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek jár köszönet – igyekszünk rászolgálni a bizalomra.

A rendezvényeinkről a Villa Camarum PT web- és FB-oldalán adunk hírt – kövessenek, lájkoljanak – dolgozunk!

(Kiss Réka és Hanusz Szilvi – Villa Camarum Polgári Társulás)