Város 2023. 11. 16.

Mentálisan sérültekkel a művészet jegyében

A művészet gyógyít és összeköt – ennek a mottónak a jegyében telt el Komáromi Regionális Művelődési Központ (ROS) és a Mentálisan Sérülteket Segítő Társulás közös projektje, amelyre november elején került sor.

A kultúra hete – Úton velünk projekt a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma segítségével valósult meg. Ennek keretében létrejütt egy csodálatos, karácsony tematikájú előadás, sok-sok tánccal, zenével, énekkel, a Slovenskí rebeli hagyományőrző csoport és Jozef Černek vezetésével. Az előadásra november 10-én került sor. A mentálisan sérültek bizonyíthatták: hendikepjük nem jelent akadályt abban, hogy megmutassák tehetségüket a színpadon.

Ezenkívül a mentálisan sérültek szépséges agyag- és kerámiatárgyakat készítettek Pavol Sedliak mester vezetésével, illetve virág-tematikájú festményeket festettek Gabriela Magyaricsová a Marta Králiková irányításával.

Mindennek tetejébe egy karácsonyi videóklip is készül Stanislav Králik rendezésében, amelyet december elején láthatnak majd a komáromiak. A Csendes éj című ismert dalt magyarul és szlovákul éneklik majd a mentálisan sérültek, közösen a Slovenskí rebeli hagyományőrző csoporttal, valamint a Jókai Mór Alapiskola csaknem hatvantagú gyermekkórusával.

FOTÓGALÉRIA:

Szólj hozzá!