Kultúra Dél-komárom 2019. 09. 12.

Mesél az erdő

Az első koppánymonostori trófeakiállítást még 2010-ben tartották Zsédenyi Gábor szervezésében. A vadászhimnusz dallamaival nemrég megnyílt az idei tárlat is, ahol Czita János alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

Hazánk kiváló vadállománnyal rendelkezik. Nekünk vadászoknak az a feladatunk, hogy megőrizzük ezt a kincset, gondozzuk a vadállományt. Fontos, hogy a fiatalok érdeklődését is felkeltsük a vadgazdálkodás iránt – nyilatkozta Szalai Árpád, az Országos Magyar Vadászkamara Komárom-Esztergom megye Területi Szervezetének elnöke.

Pechtol János, az Országos Magyar Vadászati Védegylet ügyvezetője hozzátette:

Arra törekszünk, hogy olyan vadászokat neveljünk, akik betartják a vadgazdálkodás szabályait. A vadhús fogyasztást is propagálni szeretnénk, hiszen zsírszegény, kiváló termék, mely tele van vitaminnal és ásványi anyaggal.

– Az elsődleges cél a vadállomány védelme. Mivel hazánkban főként a nagyvadaknak nincs természetes ragadozója, az embernek kell a vadgazdálkodást elvégezni – mondta Nagypál Zoltán okleveles vadgazda-mérnöktanár.

A trófeakiállítás mellett természetkép tárlat is nyílt, de volt szarvasbőgés és madárhang utánzás, madárgyűrűzés, a gyerekeket pedig Vadkaland elnevezéssel kreatív öko-játszóház várta. A délután folyamán műsort adott a Vadászkürt Együttes.

Az esemény helyi szervezője a Dunapart Vadásztársaság volt.