Város 2017. 05. 27.

Mészáros Lőrinc cége építheti az új Duna-hidat

Újabb nagyberuházásban vehet részt Mészáros Lőrinc és üzleti köre. A Magyarország és Szlovákia között épülő új Duna-híd kivitelezésére kiírt közbeszerzést nettó 28 milliárd forintos ajánlattal nyerte meg a Hídépítő Zrt., valamint a Mészáros és Mészáros Kft – írja a Napi.hu.

Két érvényes ajánlat érkezett az Észak – és Dél-Komárom között átívelő új Duna-híd kivitelezésére tavaly szeptemberben kiírt közbeszerzésen, négy pályázó ajánlata pedig érvénytelen volt – tudta meg a Napi.hu.

A közbeszerzési dokumentumokból kiderül, hogy a Hídépítő Zrt., valamint a Mészáros és Mészáros Kft. közös ajánlata az ár szempontjából kedvezőbb volt a másik pályázó Magyar Bau Holding Zrt. ajánlatánál. Az utóbbi társaság az osztrák Strabag AG út- és autópálya-építő cége, amely 104,5 millió eurós (mintegy 32 milliárd forintos) árajánlatot tett, míg a Hídépítő-Mészáros konzorcium 91,2 millió eurósat (28 milliárd forint).

Az új Duna-híd építésébe a Hídépítő-Mészáros páros bevonja alvállalkozóként – ajánlata szerint – az állami közbeszerzéseken szintén sikeresen szereplő, tiszakécskei Duna Aszfalt Kft.-t és Hódút Kft.-t, továbbá az alsónémedi székhelyű HSP Hídépítő Speciál Építő Kft.-t.

A közbeszerzési eljáráson hat ajánlattevő indult önállóan vagy konzorciumban, a cégek közt volt két olasz, két osztrák és két szlovák hátterű vállalkozás is a magyarok mellett.

(forrás: napi.hu)