Kultúra 2015. 03. 11.

Mi vagyunk a rock, mi vagyunk az élet! EDDA művek jubileumi nagykoncert Komáromban!

Edda művek jubileumi nagykoncert Komáromban
Az Edda ma is töretlen népszerűségnek örvend, hála dallamos, gazdagon hangszerelt rockdalainak és balladáinak, melyekkel főként a fiatalok társadalmi és érzelmi életével, mindennapi örömeivel, problémáival foglalkoznak. A kétezres évektől jelentős szerepet játszik dalszövegeikben az aktuálpolitika is. Az együttes évente közel száz alkalommal lép fel Magyarországon, valamint a határon túli magyarlakta területeken.

2015. április 7-én (húsvét utáni kedden) 19 órától EDDA művek 40 ÉV ROCK jubileumi nagykoncert a komáromi Sportcsarnokban. Kapunyitás 18 órakor.
Belépőjegyek már kaphatóak Komáromban:
– a Madách könyvesboltban (Jókai utca)
– a VMK-ban (Vár utca 1.)
– a sportcsarnokkal szemben lévő Panoráma hotel és étterem recepcióján (Sport utca).
Dunaszerdahelyen: a Focus Music Shop lemezboltban (Vámbery Ármin tér) , az ElóKONCERT irodájában (Kukučín u. 459., 1. emelet), valamint ország szerte a Ticketportal hálózatában (www.ticketportal.sk).
A jegyek ára elővételben csupán 13 euró!
Jegyrendelés: +421905654349, elokoncert.ds@gmail.com
Bővebb infó: www.elokoncert.com

Ezt tudtad az Edda művekről?
Az EDDA művek Magyarország egyik leghíresebb rockegyüttese. Az együttes 1973-ban alakult Griff néven, majd 1974-ben Edda néven folytatták. Ezt a dátumot tekintjük a zenekar születési évének a „miskolci időszámítás” szerint, valamint 1974 szeptemberétől az együttes énekese Pataky Attila. 1977-ben került a zenekarba Slamovits István, akinek a zenéje meghatározta a zenekar hangzásvilágát. A klasszikus „bakancsos” felállás 1978 szeptemberére állt össze, amikor Zselencz László is a zenekar tagja lett.
1980-ban változtatták meg nevüket Edda művekre. A zenekar véglegesített nevében a „művek” szó azt jelképezi, hogy az együttes Miskolcon, egy tipikus északkelet-magyarországi iparvárosban – az „acélvárosban”– kezdte pályafutását.
A lemezeladást nézve Magyarország egyik legsikeresebb rockcsapata, szinte valamennyi lemezük „bearanyozódott”. Ők voltak az elsők, akiknek vidéki létükre sikerült megtörniük a fővárosi bandák egyeduralmát.
A rockegyüttes a kezdetektől számtalan tagcserén esett át, az együttes jelenlegi összeállítása:
Pataky Attila – ének
Alapi István – gitár
Kicska László – basszusgitár
Gömöry Zsolt – billentyűs hangszerek
Hetényi Zoltán – dob, ütőhangszerek

Szólj hozzá!