Kultúra 2022. 08. 04.

Pezsgő hétvége ígérkezik Dél-Komáromban!

A következő napokban nem lehet panasz a városi programok tekintetében, hiszen kedvünkre válogathatunk rock koncert, komolyzenei előadás és színház közt!

És akkor haladjunk sorrendben. Holnap este, azaz augusztus 5-én 19.00 órától Vigh Andrea tart hárfa koncertet a Vivace Zenei Egyesület szervezésében, a Városháza dísztermében.

Vigh Andrea Liszt Ferenc-díjas magyar hárfaművész, érdemes művész. A Zeneakadémia egyetemi tanára, tanszékvezetője. 2013 őszétől rektora. 2015-ben a Forbes őt választotta a 3. legbefolyásosabb magyar nőnek a kultúrában.

Ugyanezen az estén 20.00 órától Szerelmem Sárdy címmel Derzsi György adja elő egyszemélyes zenés történet egy eltitkolt szerelemről a Csillagerőd szabadtéri színpadán.

Sárdy János (Nagykónyi, 1907. július 27. – Budapest, 1969. március 9.) magyar operaénekes (tenor), színész, érdemes művész. Legemlékezetesebb alakításait magyar operákban és operettekben nyújtotta. Olyan alakítások fűződnek nevéhez, mint Kálmán diák a Farsangi lakodalomban, Kukorica Jancsi, a János vitézben és Gábor diák, a Gül Baba című operetten. 1940-ben kezdett el filmekben is szerepelni. Többek között a Leányvásár, Rákóczi nótája és a Mágnás Miska fűződik nevéhez. Többször szerepelt külföldön is. 1958 és 1969 között a Fővárosi Operettszínház tagja volt.

A nap pedig az EDDA koncertjével zárul. Pataky Attilák 20.30-kor kezdenek a Monostori erődben.