Sport Dél-komárom 2018. 06. 02.

Minden gyermek tanuljon meg úszni

A fenti mottóval 2011 szeptemberben indította útjára a dél-komáromi önkormányzat a városi úszásoktatási programot. A napokban a gyerekek számot adtak tudásukról, amelyért cserébe oklevelet kaptak.

Turi Bálint alpolgármester elmondása szerint az úszás nem csupán egy sport, sokkal több annál.

– Alapkészség kell, hogy legyen. Ahogy tudunk járni, futni vagy kerékpározni, ugyanúgy tudnunk kell úszni is. Célunk az, hogy minden komáromi kisgyermek megtanuljon úszni. Így a gyerekek ősszel és tavasszal 10-10 alkalommal úszásoktatáson vettek részt – mondta el az alpolgármester.

Pozitívan beszélt a programról dr. Molnár Attila polgármester is, aki elmondta: rengeteg visszajelzést kapott az évek során a szülőktől, akik kifejezetten örülnek a kezdeményezésnek, hiszen sok esetben sem idejük, sem pénztárcájuk nem engedi meg, hogy gyermeküket uszodába járassák különórára.

– Volt olyan kisgyermek, aki az oktatás előtt még a kis medencébe sem mert bemenni, sőt még pityergett is, most pedig a nagy medencéből alig lehet őt kihozni. Ez már önmagában bizonyítja a program sikerességét. A szülők kifejezetten örülnek annak, hogy gyermekeik ingyen megtanulnak úszni. Az önkormányzat szívesen állt a kezdeményezés mellé. Természetesen a programot ősztől is folytatni fogjuk – nyilatkozta a polgármester.