Kultúra 2016. 04. 01.

MIRANDA ORFEI – Újabb, világhírű cirkusz látogatott városunkba

Újabb olasz cirkusz látogatott városunkba, ezúttal a Miranda Orfei nevezetű vándortársulat, amely az egész világot bejárta már. Ebben a műsorukban híres olasz cirkusziskolák artistáival találkozhatunk: láthatunk majd légtornászokat, akrobatákat, zsonglőröket, kézen álló számot, tigriseket és kiskutyákat, és persze nem hiányozhat a bohóc sem. 

A műsor legfőbb attrakciója az Indiana Jones Show, amelyet “Karah Khavak” , alias Tommy Kocka Tamás ad elő a feleségével és a fiával. A show-ban különféle hüllőket: krokodilokat, óriáskígyókat, skorpiókat, tarantula pókot, leguánt láthatunk majd.  Kocka Tamás németországi, magyar származású művész. A számot, és az indiai csengésű  “Karah Khavak” művésznevet még a dédapja találta ki, úgy szállt tovább apáról fiára a produkció, névvel együtt természetesen. Maga Tamás a világ minden táján fellépett már ezzel a műsorszámmal, különféle társulatokhoz szegődve. (Jelenleg egy éves szerződés köti a Miranda Orfeihez.) A produkció, amit tehát most láthatunk, már 120 éves! (Nyilván, ez idő alatt történt rajta némi újítás.)

DSC_1603 (Small)

Az egyik kígyóval pedig már több mint húsz éve dolgozik együtt. Amikor arról kérdezem Tamást, vajon egy cirkuszban jól érzik-e magukat az állatok, csak annyit felel: “Ha nem tartanám jól az állatot, ha nem bánnék velük megfelelően, akkor már nem lenne 20 éve mellettem. Nem is engedelmeskedne. Egyébként Olaszországban igen szigorúan ellenőrzik a cirkuszi állattartást: rendszeresen kijárnak az állatorvosok és más szervek, hogy minden rendben folyik-e.”

DSC_1623 (Small)

A Miranda Orfei-vel együtt egy mini állatkert is érkezett, ahol struccokat és tevéket is megnézhetnek a gyerekek.

A cirkusz műsorának hossza szünettel együtt 2 óra 20 perc. 
A jegyek ára 8 eurótól 25 euróig terjed.   
Az előadások időpontja: 
  • Szombat (április 2) – 14.00 és 17.00
  • Vasárnap (április 3) – 14.00 és 17.00
  • Hétfő (április 4) – 17.00
  • Kedd (április 5) – 17.00

Fotó: Karah Khavak – Jean-Marie Reffle

DSC_1584 (Small) DSC_3158 (Small)

DSC_1608 (Small) photoshop 0019 (Small)

Szólj hozzá!