Mix 2017. 02. 22.

Mire pályázhatunk 2017-ben az INTERREG PROGRAM keretében?

A komáromi Tiszti pavilon konferenciatermében érdekes és hasznos rendezvényre kerül sor 2017. március 2-án (csütörtökön), 10:00 órától. A rendezvény célja, hogy tájékoztassák a településeket, civil szervezeteket és vállalkozásokat az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program lehetőségeiről.

A „Partnerkereső Fórum” című esemény szervezője a Vág-Duna-Ipoly Regionális Társulás, együttműködve a Rába-Duna-Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulással és az Alsó-Csallóközi Társulással. A rendezvénnyel kapcsolatban Ing. Domin Istvánt, a Vág-Duna-Ipoly társulás elnökét kérdeztük.

           Milyen program várja az érdeklődőket?
Délelőtt a Szlovák Köztársaság Földművelődési és Vidékfejlesztési Minisztériumának képviselője és a Közös Titkárság vezetője ismertetik az Interreg programot, továbbá értékes információk hangzanak majd el a Kisprojekt Alapról. Ezenkívül a jelenlévők betekintést nyerhetnek a korábbi pályázatokkal kapcsolatos tapasztalatairól is.

          Ebéd után már a résztvevőknek is aktívnak kell lenniük…
Így van, a jelenlévők munkacsoportokat alkotnak majd, amelyen belül megoszthatják egymással projektelképzeléseiket. Ez remek lehetőség arra, hogy ötleteket szerezzenek a megfelelő partnerek felkereséséhez és a közös határon átnyúló akcióterv összeállításához. Amennyiben valakinek kérdése lenne a különféle partnerek, tevékenységek, költségek jogosultságával, illetve a pályázatok benyújtásával kapcsolatban, teret engedünk ezeknek is. A délutáni programot, az ún. „partnerkeresés”-t szakértők vezetik.

          Mekkora érdeklődésre számítanak?
Úgy véljük, jelentős lesz az érdeklődés – ebben az évben csak egyetlen ilyen típusú eseményt szervezünk. A rendezvény hatékonyságára számítunk. A részvétel ingyenes mindazok számára, akik előre regisztrálnak, ám a konferenciaterem befogadóképessége miatt csak korlátozott számban (100 fő) tudjuk fogadni a jelentkezőket.

Bővebb információ és az eseményen való részvételhez szükséges regisztrációs űrlap, partnerkeresési űrlap, valamint az előzetes program az alábbi elérhetőségek egyikén kapható: euroregion.vdi@gmail.com, vahdunajipel.eu.

A rendezvény a „Partnerségek építése a Vág-Duna-Ipoly határmenti régió fejlődéséért“ című pályázat része, mely a Szlovák Köztársaság Közlekedési, Építésügyi és Régiófejlesztési Minisztériuma támogatásával valósul meg.