Mix 2018. 09. 18.

Modern és minőségi tetováló szalon nyitja meg kapuit Komáromban

Egy évtizede kóstolt bele a tetoválásba a komáromi Csicsó Robert és azóta is a festék és a tű rabja. A 27 éves srác hobbiból kezdett el tetoválni, elsőként saját magát és barátait. Az évek során megjárt több nyugat-európai országot, szeptember végén pedig R Tattoo Studio névvel Komáromban nyitja meg élete első tetováló szalonját.

Ahhoz, hogy valaki kiemelkedő tetováló legyen, elengedhetetlen a jó kézügyesség. Robert kapcsolata a rajzolással hosszú évekre nyúlik vissza, még a kisiskolás időkbe: “Már gyerekkoromban is szerettem rajzolni. Őszintén szólva sokkal jobban, mint tanulni. Magával a tetoválással 10 évvel ezelőtt találkoztam. Az elején még elég kezdetleges módszerekkel és eszközökkel vágtam bele. Az első tetováló gépemet is én magam raktam össze, sőt, magamon is próbáltam ki először. Így minden szempontból az volt az első tetoválásom. Sokáig hazai körülmények között, többnyire haverokat tetováltam, majd idővel egyre többen kerestek fel. Úgy látszik, elégedettek voltak a munkámmal és híre is ment a dolognak.”

A 10 évvel ezelőtt, saját kezűleg készített tetováló gép mementóként kapott helyet az új szalonban. Azóta viszont nagyot fordult a világ Roberttel…..

Az új szalonban használt tetováló gép már a legmodernebb hatást kelti  

A fiatal tetováló az országhatáron kívül, Franciaországban, Németországban és Ausztriában is szerencsét próbált. Utazásai során igyekezett nyitott szemmel járni és magába szívni a legújabb trendeket. “Sok évet dolgoztam külföldön és mindenhonnan sikerült kicsit ellesni az új dolgokat, praktikákat. A kint megszerzett tapasztalatokat pedig most itthon is szeretném kamatoztatni” – mesélt múltjáról és terveiről.

A tetoválás az elmúlt években egyre nagyobb divattá vált fiatalok, sőt, idősebbek körében is. Ennek köszönhetően azonban gyakran előfordul, hogy többen is ugyanazt a mintát szeretnék magukra tetováltatni. Robert az ilyen esetekben igyekszik kicsit felnyitni vendégei szemét és csábítani őket a sajátos művek felé: “A tetoválásban is megvoltak a különböző korszakok kedvelt stílusai. A 90-es években a törzsi motívumok, non figuratív elemek domináltak, mostanában pedig a kisebb tetoválások és az idézetek a legkeresettebbek. De nagyon sokan jönnek szinte ugyanazokkal a képekkel is. Ilyenkor általában megpróbálom lebeszélni az embereket ezekről a sematikus tetoválásokról és olyat keresni, ami sokkal egyedibb és különlegesebb. Persze a döntés mindig azé, akire a tetoválás kerül” – mondta el.

 

Az elmúlt 10 év alatt a komáromi fiatal már sok érdekes kéréssel találkozott, de van, ami ezek közül is kiemelkedik: “Az évek során csináltam intim tetkót, volt, aki egy könnycseppet akart a szeme mellé tetováltatni, de az egyik legdurvább talán az volt, amikor a száj belső felébe tetováltam. Annak ellenére viszont, hogy már rengeteg alkotáson vagyok túl, nincs kedvenc tetoválásom. Alapvetően nagyon kritikusan állok hozzá a munkáimhoz, így mindig a hibát keresem a tetkóimban. De ez egyben motivál is, hogy egyre jobb lehessek a szakmában.”

 

Habár Robert csak szeptember végén nyitja meg első szalonját, nem kell amiatt aggódnia, hogy az ürességtől fog kongani a helység. “Már most vannak klienseim, akik előre bejelentkeztek hozzám. Az volt a célom, hogy egy minden tekintetben minőségi szalont hozzak létre, a legújabb, legmodernebb műszerekkel és festékekkel, amik csak kaphatóak. Emellett egy szalon mégis kényelmesebb, csalogatóbb és hangulatosabb, mintha egy háromszobás lakásban tevékenykednék. A jövőben szeretnék egy tájékoztató füzetet is készíteni, amiben összefoglalom, hogy mit érdemes tetoválás előtt és után csinálni. Sokan nem tudják, de a tetoválásra való rákészülés legalább annyira fontos, mint az utána következő kezelés. Emellett a tetoválásban is érvényes a szabály, miszerint a jó munkához idő kell. Ha valaki tényleg egy szép, időtálló tetoválást szeretne magának, annak az elkészítése bizony több órát is igénybe vehet. Hiszen egy tetoválás évtizedekre szól, egy jó tetoválás pedig ki is tart addig – mondta végezetül a komáromi tetováló.

Robert tetováló szalonja Komáromban, a Klapka György utca 41 szám alatt található meg. Naprakész információkért érdemes figyelemmel követni az R Tattoo Studio Facebook és Instagram oldalát.