Mix 2017. 10. 13.

Modern gépjármű-fecskendőt avattak a tűzoltók

Október közepén adták át a helyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság új gépjármű-fecskendőjét. Az autó pár nappal korábban már debütált, mikor egy családi házban észlelt gázszivárgáshoz vonultak vele a dél-komáromi tűzoltók.

Országosan 25 új gépjármű-fecskendőt kaptak a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok, így Tatabánya és Esztergom után a komáromi állomásra is került egy Rába Aquadux R16-os.

Ez a gépjármű elődjéhez képest modernebb, technikai felszerelése is korszerűbb, minden tűzoltótechnikai eszköz új rajta – tudtuk meg a komáromi parancsnoktól, Hántai Ferenc tűzoltó őrnagytól.

A helyi állomáson jelenleg egy gépjármű-fecskendő, egy erdőszer és egy magasból mentő gépjármű vethető be, illetve tartozik hozzájuk egy őrs egy gépjármű-fecskendővel. A komáromiak október közepéig 312 alkalommal vonultak.

A megye nyugati részének tűzvédelmét látjuk el. 33 település tartozik hozzánk Komáromtól Bakonysárkányig, érintve a Dunaalmás-Császár- Kocs háromszöget, illetve néhány tatai járási település is – tette hozzá a parancsnok, aki kiemelte, hogy felszereltségük jó, ráadásul az erdőszer helyett novemberben majd egy új gépjármű-fecskendőt kapnak.

A hivatalos átadáson részt vett dr. Molnár Attila polgármester és Turi Bálint alpolgármester is.

Fotógaléria: