Mix 2023. 12. 09.

Molnár Gusztáv őszintén mesélt élete legmélyebb bugyrairól

Minden téren függő tud lenni, a mínuszról indul, borzalmas gyerekkorára pedig anyai és apai ágon is sikerült magyarázatot találni. A szomorú, mégis mosolygós, aranyos kerekfejű kisgyerekből matekzseni lett, a diszfunkcionális aranyosi családból kikeveredve pedig Kaposvárra ment színészetet tanulni. Ott evett például először életében étteremben. A felvidéki színész, Molnár Guszti megdöbbentő őszinteséggel mesélt el minden egyes mozaikot, melyek az életéről festett képet alkotják.

Molnár Gusztávval legutóbb 2018-ban interjúztunk. Akkor még házasságban élt és a szakmai sikereit beszéltük át. Azóta az élete kisiklott, válásával és függőségével volt tele a sajtó. A Beköltözve Hajdú Péterhez műsorban a felvidéki színész köntörfalazás nélkül mesélt az elmúlt időszak megpróbáltatásairól. Guszti szerencsére Hajdú meglátása szerint is ki van simulva, és tudatosabb mint valaha.

Fotó a Beköltözve adásából.

Hajdú rögtön belecsapott a lecsóba

Az alkoholos welcome drink helyett laktózmentes kávéitallal kínálta az aranyosi színészt. Ez pedig adta magát, hogy rögvest e mély témával robbantsák be közös adásukat.

Miközben némi idegesítő – és olykor tiszteletlenségnek tűnő – csörömpölés közepette előkerülnek az uzsonnához valók, elindul a lavina. Guszti vallomása szerint 2015 óta ismerte be alkoholfüggőségét, azóta pedig rájött, tulajdonképpen az élete minden területén függő. Legyen az sport, munka, szerelem. Mára ott tart, hogy nem a nulláról, hanem a mínuszról indul, körülbelül 8 milliós tartozást kell még rendeznie. Időnként volt hajléktalan is, míg az elvonóra meg nem érkezett Komlóra. Jelenleg Kecskeméten él, ott bérel egy szobát, és újult erővel vág bele élete felépítésébe minden téren.

A Drága örökösök Szlávenje a családi traumákon át beavatta beszélgetőpartnerét – és a nézőket – lelkének legmélyebb bugyraiba. Édesanyját szellemileg visszamaradottnak értékeli, édesapja pedig nem egyszer öngyilkossággal fenyegetőzött.

Első körös értelmiségi gyerek volt, mégis kényszerbetegséggel küzdött szinte már a kezdetektől.

Elhallgatva őt, nem is csoda, hogy nehéz sorsa a felnőttkorába is beivódott.

A Selye gimis időkről, az első törkölypálinkás berúgásról, a nyolcosztályos plátói szerelemről osztálytársnője iránt, a zugevő-sírós diákénjéről is nosztalgiázik a kétórás felvételben. S kiderült, hogy míg eleinte úgy fogócskáztak körülötte, hogy

az vesztett, aki megérintette őt és Gusztis-lett, eljutott oda, hogy hatalmas, szórakoztató formaként emlegették őt.

Csak hogy az effajta illuminált állapotban prezentált sztorikért komoly árat fizetett mire 30 éves lett…

A függőség lépcsőfokait így szedte össze: a tagadás, amikor az ember azt hiszi, egyedül megoldja a problémát. A projektálás, amikor szerinted mindenért más a hibás. A racionalizálás pedig a legveszélyesebb, mert az egyén mindent meg tud magyarázni.

Ha pedig a hazugság személyes igazsággá válik, nagyon nehéz felismerni és kikecmeregni.

Az adást itt lehet megnézni:

Sok sikert és erőt kívánunk a színésznek, hogy újra fel tudjon emelkedni! Az adást elnézve jó úton halad.