Oktatás Dél-komárom 2022. 11. 11.

Monostori erőd – ezúttal kicsit másképp!

Jövő héten ismét ingyenes túrát szervez a dél-komáromi Tourinform Iroda. A cél ezúttal a monostori erőd, amelyet ezúttal teljesen új oldaláról ismerhetünk meg.

– A túra november 19-én, azaz jövő héten szombaton 10 órakor indul a Monostori erőd parkolójából. A különlegességet az adja, hogy ezúttal az erőd körül található Gyurkó János tanösvényt barangoljuk majd be, hogy végül a Monostori erőd déli bástyájának külső részéhez érkezzünk meg – mondta Proczeller Tamás, a Tourinform Iroda vezetője.

A Gyurkó Jánosról, Magyarország rendszerváltás utáni környezetvédelmi és területfejlesztési miniszteréről elnevezett tanösvényen végig sétálva képet kaphatunk az erőd külső védelmi rendszeréről, miközben tanúja lehetünk az 50 évnyi szovjet megszállás emlékeinek.

Az erőd, mint filmekben is megjelenő helyszín, több éve a legnagyobb forgatóstáboknak ad otthont. Ezekről is igyekszünk megosztani egy-két izgalmas információt. Az érdeklődőkkel az online regisztrációt követő visszaigazoló e-mail mellett telefonon is szeretnénk egyeztetni. Ezért kérnénk, hogy telefonszámot mindenképp adjanak meg a jelentkezésnél – tette hozzá Proczeller Tamás.

Az év során eddig is számos túrát szervezett már a dél-komáromi Tourinform, hiszen volt kerékpáros erőd-látogatás, természetvédelmi séta a madarak és fák napja alkalmából, kirándulás a Szent Pál-szigetre, így az év vége felé, decemberben az immár hagyományos adventi sétára várják az érdeklődőket.

Mindezekről bővebben az iranykomarom.hu oldalon, valamint az iroda Facebook-oldalán tájékozódhatnak.

Ezek mellett a dél-komáromi Tourinform már ott van az Instagramon, és a Pinteresten is!