Mix 2019. 06. 07.

Mutasd meg előkerted és nyerj akár 300 €-t!

Rendszeresen foglalkoznak a feljárójuk előtti előkerttel és szívesen el is dicsekednének vele? Itt a megfelelő idő! A Facebookon szerzett dicséretek és “lájk”-ok mellett ugyanis komoly pénzbeli jutalomban is részesülhet a legszebb előkert gazdája.

A Tudatos Komáromért (Za Vedomé Komárno) polgári társulás versenyt hirdetett meg lakótelepek számára, melyben a legszebb előkerteket keresik. A szponzorok segítségével egy komoly, 600 €-s összdíjazást készítettek elő a jövendőbeli győzteseknek. A kertészek egyedül és csapatokba verődve is nevezhetnek. Természetesen az idősebb szomszédokat vagy nagyszülőket is be lehet vonni a versenybe, akik regisztrálásukkal szintén segíthetnek a játékban. A pénzbeli jutalomnak pedig az egész feljáró örülhet, hiszen az elnyert összegből tovább szépülhet majd a kiskert.

A versenyhez való csatlakozáshoz elég mindössze néhány képet összegyűjteni az előkertről, az utcanév, a házszám és a versenyzők nevének társaságában pedig elküldeni azokat a Za Vedomé Komárno – Tudatos Komáromért Facebook oldalnak üzenetben, vagy e-mailben a zavedomekn@gmail.com címre.

Még nem kezdtek neki a kertészkedésnek? Semmi gond! Mivel a képeket egészen július végéig el lehet küldeni, bőven van még idő arra, hogy szabadjára engedjék kreativitásukat és beszerezzék a szükséges kertészeti eszközöket. A beküldött képek egy közös albumban kerülnek közzétételre, majd ezt követi a “lájkok” gyűjtögetésének időszaka, egészen augusztus végéig. A 10 legtöbb kedvelést összegyűjtő előkert bejut a verseny második körébe, ahol is egy szakmai zsűri fogja felállítani a végső sorrendet, a legjobbak pedig az alábbi díjakkal gazdagodnak:

1. hely 300 €

2. hely 200 €

3. hely 100 €

A verseny támogatói: Klapka étterem, F&K pékség s.r.o., Bauring élelmiszer és az AhojSzia szerkesztősége.

A jelentkezőknek a versenyben sok szerencsét, a kiskertben való tevékenykedésük során pedig sok boldog percet kívánunk. A szervezők bíznak benne, hogy részben a projektnek is köszönhetően, szó szerint felvirágoznak majd Komárom utcái, a kertészkedés pedig majd a mindennapok részei lesznek.