Sport Dél-komárom 2020. 11. 04.

Nagy tervekkel tekint a jövőbe Street Generations

A népszerű, zenére koreografált extrém sportműsorokat bemutatókat csapat vezetőjével, Buzás Tamással beszélgettünk a 2020-as évről, eredményekről és persze a jövőt illető tervekről is – írja a komarom.hu.

Az egyesület vezetője elmondta, hogy 2020 pozitívan indult, hiszen a csapat a Sportünnepen bemutatta az „Imagination” elnevezésű új koreográfiáját, mely a vártnál is nagyobb sikert aratott, vastapssal jutalmazta a közönség. A műsor azért sem volt mindennapi, mert egy teljesen új formát sikerült a színpadra állítani, hiszen Pőcze Balázs bevonásával egy izgalmas, néptáncos elemekkel fűszerezett produkciót láthatott a nagyérdemű.

A kirobbanóan sikeres indulást azonban nagy mértékben árnyékolta be a koronavírus megjelenése, mely a Street Generations mindennapjait is pillanatok alatt megváltoztatta. Egymás után mondták vissza a fellépéseket. A csapat vezetője ennek ellenére bizakodó:

– Nem keseredtünk el, az évzárón is próbáltam bíztatni a srácokat, hogy a jövő év jobb lesz! Nagyon büszke vagyok arra, hogy a nehézségek ellenére két Országos Trial Bajnokot adhattunk idén Dél-Komárom városának, a többi indulónk pedig ugyancsak dobogós helyezést ért el. Mindez azt mutatja, hogy érdemes tovább dolgoznunk!

A társaság jelenleg 27 főt számlál, a legfiatalabb 14, a legidősebb tag 27 éves. A trialosok, BMX-esek, ritmikus sportgimnasztikások, parkúrosok nem csupán megyénkből, de a szomszédos Győr-Moson Sopronból is látogatják a Hóza Gábor, Csete Dávid és Újlaki Gergő vezette edzéseket. Buzás Tamás a dél-komáromi csapatot egyfajta nagy családként jellemezte, hiszen a tagok nem csupán a sportszakmai munkában, de a magánéletet is segítik egymást.

Ahhoz, hogy valaki taggá váljon, Buzás Tamás szerint alapvetően sportszerető embernek kell lennie, emellett pedig jó, ha van valamilyen akrobatikai adottsága is, és persze elengedhetetlen a vidámság és a jókedv.

– Arra törekszünk, hogy olyan emberek kerüljenek közénk, akik akarnak küzdeni és van kitartásuk, mert ez a legnagyobb erény. A járványhelyzet ellenére rengeteg tervünk van, a közelmúltban elkezdtünk dolgozni két új koreográfián, „Revans” és „Ópium” munkacímmel.

Arra a kérdésre, hogy mitől jó Dél-Komáromban dolgozni és működni, Buzás Tamás elmondta, hogy Dél-Komárom élhető és színes kisváros. Itt tudták megszólítani és összefogni azokat a fiatalokat, akiket eleinte többen „vandáloknak” gondoltak, hiszen tetőkön ugráltak, köztéri padokon kerékpároztak, de az egyesületben lehetőséget kaptak arra, hogy megmutassák mire is képesek.

– Nemrég dr. Molnár Attila polgármesteri díjjal tüntetett ki bennünket, ami a számunkra kiemelt jelentőségű, hiszen büszkén viselhetjük Komárom Város címerét. Minket minden ide köt, nekünk itt a helyünk! – zárta gondolatait Buzás Tamás.