Mix 2022. 08. 05.

Narancsbőr elleni kezelés – maderoterápia az észak-komáromi kórházban

A komáromi Agel kórház augusztustól újdonsággal várja betegeit. Augusztustól maderoterépás kezelést is végeznek a Fizioterápiás, balneológiai és rehabilitációs szakrendelőben. Ez egy több mint száz éves, fa eszközökkel végzett módszer, amely kiválóan alkalmas a narancsbőr eltávolítására.

De vajon mi az a maderoterápia? A maderoterápia egy fa eszközökkel végzett mélymasszász, amely több, mint száz éves hagyományokra nyúlik vissza. A nyirokmasszázs elvén alapul, és elsődleges célja esztétikai jellegű: az alakformálásra, a bőr alatti zsír és a cellulit lebontására, a narancsbőr ellen irányul. A masszázs után a bőr feszes, jobb szerkezetű, egyenletes színtónusú lesz.

A maderoterápiához speciális, anatómiailag kialakított, fából készült eszközöket használnak. A legelterjedtebbek a barázdált, illetve textúrált felületű hengerek, amelyek különféle alakú mozgatható kerekekből vagy kockákból állnak.

Ezek az eszközök stimulálják a vérkeringést és a nyirokrendszert, elősegítik a zsírégetést, és természetes módon távolítja el a méreganyagokat a szervezetből.

„Minden kliensünk egyéni, személyre szabott kezelésben részesül, hogy a lehető legjobb eredményt érhessük el – mondja a szakrendelő fizioterapeutája, Bc. Daniela Harušťáková. – A megfelelően kiválasztott illólolajok segítségével pedig komplex terápiát nyújtunk, amely az egész szervezet számára számos kedvező hatással bír.”

A maderoterápiás kezelést nem téríti az egészségbiztosító.