Város Dél-komárom 2018. 04. 23.

Ne vágj ki minden fát!

Hosszú évek óta hagyomány, hogy a Föld napja alkalmából faültetési programot szerveznek Dél-Komáromban. Az akciót az önkormányzat és település-üzemeltetésért felelős Városgazda Kft. együtt hirdeti meg.

Juhász Márton parkfenntartási műszaki vezető, az akció egyik koordinátora elmondta, idén a Honfoglalás utcában zajlott faültetés. Nagy öröm, hogy ezúttal is sokan vettek részt. Érkeztek családok, fiatal párok, unokák nagymamákkal és nagypapákkal. A növények szakemberek segítségével kerültek elültetése április 22-én, vasárnap.

Kapcsolódó kis színes, hogy néhány nappal korábban a monostori Dózsa diákjai is a jeles nap alkalmából látogattak ki a Szent Pál-szigetre, ahol a helyi élővilággal, réti sasokkal, hódokkal, a ligeti csillagvirággal, levelibékákkal, vagy épp a rigókkal ismerkedtek.

A Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A napot 175 országban tartják, hazánkban 1990 óta rendezik meg. 2009-ben Evo Morales bolíviai elnök kezdeményezésére az ENSZ április 22-ét a „Földanya Nemzetközi Napjává” nyilvánította. (wikipedia.hu)