Város 2014. 03. 31.

Nem kapta vissza tartozását, ezért betört és visszalopta magának

Vélt tartozását akarta megszerezni egy ismerősétől K. Róbert Dél-Komáromban. Fenyegetést helyezett kilátásba, amennyiben a sértett nem fizeti vissza neki az általa jogosnak vélt tartozást. Mivel nem kapta meg amit akart, 2013. július 26-án mikor ismerőse nem volt otthon, a bejárati ajtót befeszítve bement a lakásába és eltulajdonította készpénzét.

Nem ez volt az egyetlen bűncselekmény, amit a féri elkövetett. 2013 szeptemberében 20 éves társával, D.L.-el többször behatolt egy használaton kívüli komáromi hotelba és onnan csaptelepeket, televízió készüléket és szeszesitalt tulajdonítottak el. A komáromi rendőrök 2013. július 27-én fogták el a férfit, aki gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmények elkövetését. K. Róbertet a rendőrség őrizetbe vette a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte. D.L. ellen lopás bűntett, K. Róbert ellen pedig emellett önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A komáromi nyomozók az eljárás során azonosították és elfogták azt a 30 éves nőt is, aki a két férfi által eltulajdonított értékeket egy fémátvevő telepen eladta, majd az ebből származó pénzt elosztották egymás között. B. Edina ellen orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a rendőrség. A Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezte és 2014. március 27-én vádemelési javaslattal megküldte a Komáromi Járási Ügyészségnek.

(forrás: police.hu, illusztrációs felvétel)