Város 2016. 03. 02.

Nem tetszik valami Komáromban? Üzenj a polgármesternek!

Komárom város bekapcsolódott az Odkazprestarostu.sk (magyar megnevezése Járókelő) portál által működtetett problémakezelő, panaszmegoldó rendszerbe. Ez lehetővé teszi a polgárok számára, hogy egy általuk észlelt problémát bejelentsenek és nyilvánossá tegyenek, valamint portál segítségével követhetik a probléma kezelését is.

.

Hogyan tegyük meg bejelentésünket? 

A bejelentés megtehető otthoni vagy hordozható számítógépről az www.odkazprestarostu.sk honlapról, illetve mobil eszközről (okostelefon, táblagép stb.) Android-os, iOS-es vagy Windows Phone-os mobil applikáción keresztül.

A bejelentésnél meg kell adni a probléma megnevezését és rövid leírását. A lehetőségek közül ki kell választani a kategóriát (pl. utak és járdák, illegális építkezések, parkolás, közterületek stb.), meg kell adni az utcát, helyszínt. Emellett csatolni kell egy fényképet is, ami igazolja a bejelentés hitelességét.

A bejelentést magyarul is megtehetjük – miután kikerestük Komáromot, választhatunk, milyen nyelven szeretnénk megtenni bejelentésünket!

szl
Ha rákattintunk a portálra, ezzel a képpel találkozunk. Legelőször is kattintsunk a narancssárga mezőre (“nahlásiť podnet).
Hogyan működik a rendszer? 

A rendszer úgy működik, hogy a portál adminisztrátora a beérkezett bejelentést nyilvántartásba veszi és nyilvánosan közzéteszi. Ezután értesíti az önkormányzatot, a városi hivatal operátorát. A bejelentőt a portál e-mailben értesíti, hogy a panaszát az önkormányzat tudtára adta. Az hivatal operátora ellenőrzi a bejelentést és az illetékes szakemberrel való konzultáció után válaszol a bejelentésre, amennyiben a probléma megoldható, felvázolva a megoldás módját. Amennyiben a város részéről 14 napon belül nem érkezik válasz a felvetésre, a problémát a rendszer megoldatlannak minősíti.

Amennyiben nem az önkormányzat hatáskörébe tartozik a probléma, a város megjelölheti azt a szubjektumot, amely valójában felelős a probléma megoldásáért.

Az Odkazprestarostu.sk portál négy státussal jelölheti az adott bejelentést: Küldött, Megoldva, Megoldatlan, Besorolásra vár. A megjelenített problémákat a lakosok nyilvánosan meg is vitathatják, minősíthetik az önkormányzat válaszát, sőt további, aktuális helyzetjelentést is csatolhatnak a problémával kapcsolatban. Az aktualizációk küldése a honlapon keresztül és mobil applikáción keresztül is lehetséges.

km
Miután kikerestük városunkat, kiválaszthatjuk azt a nyelvet, amelyen szeretnénk bejelentést tenni.
Miért jó még követni ezt a portált? 

A tapasztalatok alapján a polgárok javarészt az utak és járdák állapotával, útjelző táblákkal és szemeteléssel, környezetszennyezéssel kapcsolatban tesznek bejelentéseket. Az aktuális problémák bejelentésén és azok megoldásának figyelésén túl a portál segít a polgároknak eligazodni az önkormányzat és egyéb szervek hatáskörei terén is.

Komárom város lakosai 2016. március 1-jétől használhatják az Odkazprestarostu.sk portált.

A városi hivatal erőfeszítésének és az üzemeltető az SGI Intézet (www.governance.sk) és a projekt koordinátora, Jakub Kmeť jóindulatának köszönhetően Komárom városa az első, amelyben ez a szolgáltatás MAGYAR NYELVEN is elérhetővé válik!

A portál 6 éves fennállása alatt mintegy 10 ezer felvetést sikerült megoldani Szlovákia több, mint 100 városában és településén.

Kérjük használják a portál a számítógépükön, vagy töltsék le a mobil alkalmazást és éljenek a transzparens, nyilvános problémamegoldás lehetőségével! Tegyük közösen jobbá, szebbé városunkat!

Forrás: Králik Róbert, Komárom város szóvivője

Capture

12799464_1738866679681410_6828736486238455408_n

Szólj hozzá!