Város Dél-komárom 2019. 09. 04.

Nívós szakmai díjat kapott Dél-Komárom

Tavaly ünnepelte negyedszázados évfordulóját Magyarország egyik legrégebbi és legsikeresebb versenye, a Virágos Magyarország, amelynek célja, hogy mind turisztikailag, mind pedig szó szerint felvirágoztassa a magyar településeket. A megmérettetésen akkor Dél-Komárom az „Év települése” címet érdemelte ki. Idén pedig a Magyar Önkormányzati Főkertész Egyesület szakmaközi díjat adományozott a településének.

A Városgazda Kft. Facebook-oldalán olvasható közlemény szerint a Virágos Magyarország éves versenyén Dél-Komáromnak a rendkívül erős közép-dunántúli régió (Fejér- , Komárom-Esztergom és Veszprém -megye) települései között sikerült megszereznie a nívós szakmai elismerést.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által életre hívott verseny zsűrijének értékelése szerint a település az ökologikus szemléletű, helyi közösségre fókuszáló városfenntartásáért kapta a rangos díjat.

A régiót idén Székesfehérvár képviseli majd a döntőben.

A „zöld” város

Dél-Komáromban hamarosan indul a Jókai liget teljes zöldfelületének rendbetétele. A városvezetés természetvédelmi alap létrehozását (a városi természetvédelmi területek kiemelt védelme, környezetvédelmi és klímastratégia megalkotása) kezdeményezi, valamint jövőre tervezik bevezetni az Ültess fát! programot, amelynek keretében minden évben legalább 100 új fát telepítenének. Mindezek mellett szorgalmazzák a koppánymonostori Kis-Duna ág rendbetételét, újrahasznosítását is.