Oktatás 2022. 09. 27.

Nyílt napok az Ipariban

Az iskola igazgatósága október 20-tól október 22-ig nyílt napokat rendez a révkomáromi Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskolában, melyek elsődleges célja a pályaválasztás előtt álló fiatalok tájékoztatása.

Az október 22-én, vagyis szombaton is az érdeklődők rendelkezésre álló tanintézményt az ország legkülönbözőbb részéről jött diáksereg népesíti be. A nyílt napok rendeltetése elsősorban az, hogy segítséget nyújtson azoknak, akiknek még nincs elképzelésük a továbbtanulással kapcsolatban. Nemcsak az alapiskolák kilencedikeseit, hanem az alsóbb osztályos tanulókat és természetesen a szülőket is sok érdekes információ várja. A pályaválasztási tanácsadók is tájékoztatást kapnak   az  egyes tanulmányi szakokról, sőt a felvételi vizsgákról is.

A látogatók a szaktanárok kíséretében megismerkedhetnek a lézergravírozóval,a hegesztőrobottal, az ipari aizált összeszerelőrendszer működésével,valamint a LabXplorer mérőrendszer, a gyárszimulációs modell és a professzionális forrasztórendszer oktatásban történő felhasználásával.

A rendezvény alkalmával az érdeklődők megtekinthetik a kollégiumot is, akárcsak a jól felszerelt tornatermeket, az  iskolatévé tevékenységét, a  nyelvi laboratóriumokat, szaktantermeket egyaránt. A színjátszás  iránt  érdeklődők  ízelítőt  kapnak a VISZTA  iskolai  színjátszócsoport  munkájából  is.

PaedDr. Tóth Katalin