Mix 2018. 12. 07.

Ismét pályaválasztási nap a komáromi Ipariban

Nem először tartott Mesterségem cíMerre? címmel pályaválasztási napot a TANDEM a komáromi Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskolában, közismertebb nevén a „komáromi Ipariban” 2018. december 6-án, csütörtökön. A rendezvény célja az volt, hogy az önként jelentkező, majdnem hetven harmadikos diák támogatást kapjon pályaválasztási döntésében.

A tanulók délelőtt önismereti alapú csoportos foglalkozások során különböző játékok és szituációs gyakorlatok segítségével fogalmazták meg erősségeiket, valamint a jövőben elérni kívánt vágyaikat, céljaikat. A délutáni részben számos, a pályaválasztásról és a jövőtervezésről szóló foglalkozás segítette őket, hogy választ kapjanak a kérdéseikre, szempontokat a dilemmáikhoz, segítséget a döntésükhöz. A legtöbb alternatív program játékos formában zajlott. A diákoknak lehetőségük nyílt rendhagyó módon információt gyűjteni az egyetemi évekről (Felvételizz okosan! társasjáték), személyesen elbeszélgetni különféle, általuk érdekesnek tartott foglalkozások képviselőivel (Élő Könyvtár), kipróbálni, milyen egy állásinterjú (Próba Állásinterjú), képzeletben előreröppenni az időben, és ránézni, hogy fog kinézni az életrajzuk, névjegykártyájuk, motivációs levelük 10-15 év múlva (Kreatív stand), életút-kötélpályán kipróbálni bátorságukat (Életpálya-Kötélpálya), és elbeszélgetni egy pályaválasztási tanácsadóval (Egyéni tanácsadás).

Ezen kívül a Diákhálózat (DH) és a Selye János Egyetem Karrier-tanácsadó Központja (KaTa) képviselőjétől érdeklődhettek egyetemi tanulmányi lehetőségekről (Infóstand), és megnézhették azt is, hogyan mutatnak talárban és diplomával a kezükben (Időgép). A pályaválasztási nap tombolahúzással zárult.

A szervező középiskola és a lebonyolító szervezet egyaránt hiszi és vallja, hogy megfelelő módszerekkel lehetséges a diákokat érdekeltté tenni saját jövőjük tervezésében, és motiválni őket arra, hogy foglalkozzanak a jövőjüket érintő fontos kérdésekkel.

A rendezvény megvalósítását a Bethlen Gábor Alap támogatta.