Kultúra 2016. 05. 24.

Ők színezik újra a mARTfeszt zenei színpadát

Teljes egészében nyilvánosságra hozta a Martosi Szabadegyetem az idei legnagyobb zenei fellépők névsorát. A szervezők mindenki felé nyitni akarnak, ezt igazolja a korábbi éveknél sokkal változatosabb zenei felhozatal. A klasszikus rockbandák és a rádiókból jól ismert pop előadók mellett idén a hip-hop és az elektronikus zene is felkerül a július 6-10. között végigpörgő repertoárba.

ZENEI KÍNÁLAT
SZERDÁN a Fonogram- és Arany Nyíl-díjas Kowalsky meg a Vega zúz a mARTfeszt színpadán, könnyed, mégis tartalmas mondanivalót belekiáltva a nagyvilágba. És ha mARTfeszt, akkor egyértelmű, hogy Tankcsapda, hiszen a „három rohadék rockcsempész” a kezdetektől fogva állandó fellépője a szabadegyetemnek, és idén is frenetikus koncertre számíthatunk tőlük CSÜTÖRTÖKÖN.

Természetesen nem hiányozhat a szabadegyetemről az a zenekar sem, amely olyan magnetikus hatást gyakorolt a szervezőkre, hogy a mARTfeszt idei szlogenje a „Színezzük újra!” lett. A Magna Cum Laude dallamait milliók dúdolják Kárpát-medence-szerte, legyen az a Pálinkadal, az Átkozott nők vagy éppen a Színezd újra. Kétség nem fér hozzá, hogy július 8-án, PÉNTEKEN, minden martlakó a színpad előtt fogja jó hangosan „dúdolni” a zenekar slágereit. A kínálatot a Hősök nevű elismert hip-hop csapat színrelépése keveri meg, majd az ezredforduló nagy sztárja, Sterbinszky celebrálja a levezető bulit a partisátorban, hogy az éjjel soha ne érjen véget. A hatalmas partisátor színpadja a mARTfeszt többi napján sem burkolózik csendbe, hiszen Felvidék legjobb bandái követik majd itt egymást.

A SZOMBAT is fiatalosnak ígérkezik: a Compact Disco adja meg az alaphangulatot, és ha már ott lesznek a srácok, akkor frontemberük, Lotfi Begi – aki egyben DJ is – szombaton egy belevaló afterpartyt is tol a bulizni vágyóknak. A nagykoncert sem maradhat el, és nem is akármilyen zenekar érkezik a Feszty parkba. A Hétköznapi hősök, Élvezd és Utolsó tánc slágerekről méltán híres Punnany Massif lép fel Martoson. VASÁRNAP aztán a lágyabb hangzásvilágé lesz a főszerep, ugyanis a Holdviola zenekar előadásában csendülnek fel modern zenei köntösbe bújtatva a leggyönyörűbb magyar népdalok. Az est másik fellépője a Margaret Island lesz, akiknek akusztikus folkpop muzsikája ugyancsak népzenei elemekkel nyíló tarka virág.

ELŐADÁSOK
A zenei ínyencségek mellett megannyi érdekes ismeretterjesztő előadás várható a szabadegyetemi napok alatt. A fővédnökséget idén is a Magyar Országgyűlés elnöke, Kövér László vállalta, aki felavatja az új Árgyélus-házat és a park többi új infrastrukturális fejlesztését. Ezeket mind-mind a martlakók kényelme érdekében végeztek el a helyszínen tavaly óta. A fesztivál idején lesz a futball Európa-bajnokság hajrája is, ám akit dilemma gyötörne, hogy a mARTfesztet vagy a focit válassza, az máris megkönnyebbülhet, hiszen a meccseket a táborban is közvetítjük kivetítőn. Természetesen a lélekgondozás is feladata a fesztiválnak, így Böjte Csaba testvér, ferences szerzetes idén is áldását adja a fesztiválozókra, s hirdeti majd Isten igéjét.

BELÉPŐK:

  • A heti belépő tavalyi áron kapható, változatlanul 21 euróért. 
  • A napi beugró mindössze 7 euróba kerül.
  • Gondolva a szűkebb költségvetésű középiskolásokra, nekik idén is ingyenes a belépés, amennyiben legalább hárman érkeznek együtt.
  • Az első száz regisztrált egyetemista pedig kedvezményes 17 eurós áron válthat hetijegyet.

Gyertek és éljétek át a martosi varázst!
-martfeszt-

plakat-altalanos

Szólj hozzá!