Sport 2017. 10. 03.

Október 7-én láthatjuk utoljára versenyezni a gútai teremkerékpáros lányokat

A lányok hamarosan befejezik aktív pályafutásukat. 

Gúta négy legnépszerűbb sportolója, az ACT4-t alkotó Vincze Alica, Szabó Dóra, Glofák Viktória és Domin Henrietta hamarosan befejezi aktív pályafutását. Utoljára az ausztriai Dornbirban mérettetik meg magukat, a novemberben megrendezésre kerülő világbajnokságon. Előtte azonban még Komáromban, október 7-én láthatjuk őket versenyezni, a Nyílt Szlovák Teremkerékpár Bajnokságon. Az eseményen a versenyszámuk mellett látványos show-műsort is adnak.

A Nyílt Szlovák Teremkerékpár Bajnokság a Gútai Teremkerékpár Klub szervezésében kerül megrendezésre a komáromi sportcsarnokban. Délelőtt 10 és 12 óra között a gyermek kategóriák versenyeznek majd, 12 óra után pedig a népszerű ACT4 Slovakia tart bemutatót. Mellettük a sportág legjobb szlovákiai versenyzői és nemzetközi élvonalbeli teremkerékpárosai mérik majd össze tudásukat.

Az ACT4 három tagja, Vincze Alica, Szabó Dóra és Glofák Viktória a közeljövőben befejezi aktív sportpályafutását. „A lányok egyetemre, főiskolára járnak, vagy már dolgoznak – indokolja a döntést a klub elnöke, Szeder Gyula. – Szerteszéjjel vannak, nehéz egyeztetni az edzéseket. Így pedig sajnos már nem tudnak eleget gyakorolni ahhoz, hogy versenyeken is részt tudjanak venni.” 

Bár a versenysporttal felhagynak, szinte biztosan láthatjuk még a lányokat a jövőben, hiszen továbbra is szeretnék népszerűsíteni ezt az érdekes és szép sportágat a különféle eseményeken való fellépéseikkel.

Az ACT4 legifjabb tagja, a 16 éves  Domin Henriett viszont folytatja a sportkarriert. A gútai klub már dolgozik az utánpótláson, melynek Henriett is a tagja lesz.  A középiskolás lányokból álló Junior ACT4 Slovakia – név szerint Domin Henriett, Domin Anasztázia, Mihalics Panna Rebeka és Kulich Eszter – szép eredményt ért el az idei Európa-bajnokságon: bronzérmesek lettek a májusi, Prágában megrendezett eseményen.  „Ők is bemutatkoznak a komáromi rendezvényen – feleli kérdésünkre Szeder Gyula. – A nagyközönség megnézheti, milyen ügyesen kezdik megközelíteni a felnőtt lányok tudását.” 

Az ACT4 Szlovákia egyik legnépszerűbb sportcsapata. Többszörös érmesei az utóbbi évek világ- és Európa-bajnokságainak. Országos ismertségre tavaly tettek szert, amikor megnyerték a JOJ televízió „Česko Slovensko má Talent” tehetségkutató műsorát. Ettől kezdve rendszeresen feltűntek a szlovák médiában is, többek között Peter Sagannal is szerepeltek együtt a Telekom reklámjában.