Sport 2017. 10. 09.

Labdajátékok, küzdősport, teremkerékpár: Az elmúlt hét komáromi sport összefoglalója

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei az október 2-október 8-ai hétről.

Kosárlabda:

MBK Rieker COM-Therm Komárno – BK Levickí Patrioti 91:85 (49:39)
-Eurovia SBL 2.forduló-
A komáromi kosárlabdacsapat szezonbeli első rangadója meghozta a hazaiak első győzelmét is a szlovák bajnokságban. A magabiztos, 10 pontos vezetéssel záruló első félidő után a lévai csapat sokkal szervezettebben tért vissza a második játékrészre, aminek, s Vašl triplájának köszönhetően pár perc után még a vezetést is megszerezték. Ezután azonban megrázta magát a hazai együttes és 71-68-as komáromi vezetéssel zárták a csapatok a játékrészt. Az utolsó negyed is hozott még izgalmakat a szurkolók számára. A lévai csapatnak egy alkalommal ismét sikerült kiegyenlítenie, 3 és fél perccel a mérkőzés vége előtt pedig csak 1 pont volt a különbség a hazaiak javára. A vendégek megfordítani azonban már nem tudták a mérkőzést, így végül Komárom csapata győzött. A hazaiak két kulcsfigurája, Tomič és Bowman elképesztő dobóátlagot hozott a mérkőzésen. Hiszen míg a 21 pontos Boban Tomič 71%-os pontossággal szerezte a kosarakat, addig a 20 pontot elérő Bowman minden egyes kísérletét értékesítette (7-ből 7).

(fotó: basketliga.sk)

BC Prievidza – MBK Rieker COM-Therm Komárno 84:77 (41:34)
-Eurovia SBL 3.forduló-
A komáromi csapat számára nem kezdődött a legideálisabban a megannyi izgalmat hozó privigyei mérkőzés, hiszen már a 4.percben 9-0-s hátrányba kerültek. Bár a 2.negyedben nemcsak, hogy ledolgozni sikerült a hátrányt, de 25-34-re vezettek is a piros mezben játszó komáromiak, a félidő végére ismét 7 pontos előny volt a hazaiak birtokában. Habár a privigyeiek előnye többször is 10 pont körülire duzzadt, a komáromi csapat mindig képes volt visszakapaszkodni, sőt, akár a vezetést is átvenni. Egy perccel a mérkőzés vége előtt is mindössze 2 pont volt a piros-fehérek hátránya. A mérkőzés legfontosabb pillanataiban bekövetkező több figyelmetlenségnek és pontatlanságnak köszönhetően azonban nem jött össze a végső fordítás, így a vendégként pályára lépő Komárom elszenvedte szezonbeli 2.vereségét is. A csapat legkiemelkedőbb játékosai ismét a Bowman-Tomič páros volt. Míg előbbi megszerezte második dupla-dupláját a szezonban (20 pont, 14 lepattanó), utóbbi 19 pontjával, 8 gólpasszával, 6 lepattanójával és 3 labdalopásával vetette észre magát. A csapat következő mérkőzését Szlovéniában játssza október 10-én, a KK Šentjur ellenfeleként a nemzetközi Helios Alpe Adria Kupában, majd ezt követően, október 14-én a BK Inter Bratislava-t fogadja hazai pályán.

Labdarúgás:

KFC Komárno – FK Poprad 0:4 (0:2)
gólszerzők: Šesták 14′, 28′, 67′, Medak 68′
-szlovák másodosztály 11. forduló-
A komáromi csapat számára már a mérkőzés első felében elkezdtek gyűlni a viharfelhők a végül nagy arányú, 4 gólos vereséggel végződő összecsapás kapcsán. A Poprad csapata ugyanis már a 14. percben megszerezte a vezetést Šesták révén, aki a 28.percben aztán meg is duplázta az előnyt. Az egykori szlovák válogatott csatárt a második félidőben sem tudták fogni a hazai védők, így a 67.percben már mesterhármast, s 0-3-as vezetést is ünnepelhetett a játékos. A végeredményt egy szép akciót követően a 23 éves Medak állította be egy perccel később. A mérkőzés forgatókönyvéhez hozzátartozik, hogy a 71.percben Bajza, a hazai csapat játékosa még egy kiállítást is összeszedett, így végül 10 emberrel fejezte be a mérkőzést Komárom. Ezzel a vereséggel a KFC továbbra is az utolsó előtti helyet foglalja el a 16 csapatos mezőnyben. A következő fordulóban, október 14-én a jelenleg 8.helyet elfoglaló pozsonyi Inter látogat el városunkba.

(fotó: Kecskés František)

Röplabda:

VK Spartak UJS Komárno – VK Nové Mesto nad Váhom „B” 
3 : 2 ( 23:25, 25:27, 25:22, 25:17,15:13)
3 : 1 ( 25:20, 25:17, 25:27, 25:21)
-szlovák másodosztály 3.forduló-
Az első mérkőzést rosszul kezdő hazaiak végül harcias küzdelemmel, az utolsó szettben szoros eredménnyel ugyan, de megszerezték a győzelmet. A második mérkőzés legnagyobb részben már a komáromi csapat elképzelései szerint alakult. Az első két szett után 2-0-s előnyre tettek szert, s bár a harmadik szettet szorosan, de elveszítették, a mérkőzés negyedik felvonásában már megszerezték a végső győzelmet.

(fotó: VK Spartak UJS Komárno facebook oldal)

Küzdősportok:

Október 7-én Zágrábban rendeztek nemzetközi bajnokságot a brazil jiu-jitsu (BJJ) sportágban. A 94 kg-os kategóriában képviselte Szlovákiát a komáromi Czibulka Dávid, aki a versenynap végén a dobogó legmagasabb fokára is felállhatott.

Teremkerékpár:

Az ACT4-ként elhíresült formáció, azaz Vincze Alica, Szabó Dóra, Glofák Viktória és Domin Henrietta Szlovák bajnoki címet szerzett az október 7-én, Komáromban megtartott XIX. Nyílt Szlovák Teremkerékpár Országos Bajnokságán. A lányok nem is olyan rég bejelentették, hogy visszavonulnak az aktív sportpályafutásuktól, így minden bizonnyal az október 7-ei volt az utolsó alkalom, hogy Komáromban láthattuk versenyezni őket.

(fotó: ACT4 Slovakia facebook oldal)