Kultúra Dél-komárom 2020. 11. 22.

Online koncertekkel készül az ünnepekre a zeneiskola

Az ifjú zenebarátok világnapján az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskolába látogattunk. Hozák Adrienn igazgatónő elmondta, ez alkalommal online növendék hangversenyre került sor. A vírushelyzet miatt közönséget nem hívhattak, ugyanakkor a diákoknak fontos, hogy meg tudják mutatni tehetségüket – írja a komarom.hu.

– Az előadás első felében bemutatkozott az iskola kisvonós zenekara, majd több szóló produkciót is meghallgathattunk, míg a koncert második felében kamaradarabok kerültek a pódiumra – mondta Hozák Adrienn.

A növendékek hangszerválasztása tekintetében széles a skála. A lányoknál főként a vonósok és a fúvósok jellemzőek, míg a fiúknál az ütős és pengetős hangszerek. A legnagyobb kedvencek közé a fuvola és a zongora tartozik.

Az iskolát jelenleg 266 diák látogatja, ami az előző időszakhoz képest valamivel alacsonyabb szám. A csökkenés a vírushelyzet számlájára írható, mivel több szülő döntött úgy, hogy a kontaktszám csökkentés érdekében csak a kötelező tanulmányok helyszínére engedi járni a gyerekeket. Az intézménnyel szembeni érdeklődés azonban töretlen, erre utal az iskola közösségi oldalának magas látogatottsága is.

– Az év hátralévő részére több online-koncertet is tervezünk. Szándékunkban áll többek közt egy Beethoven-előadás bemutatása, az adventi időszakban pedig több karácsonyi műsort is szeretnénk színpadra állítani – zárta gondolatait az igazgatónő.

A közvetítések nem élők, a felvételek az iskola Facebook-oldalára kerülnek fel, ahol remélhetőleg sokan meghallgatják majd azokat.