Mix Dél-komárom 2021. 02. 15.

Online párbeszéd indul az állatvédelemről

Magyarországot is elérte a szibériai hideg. A dél-komáromi Rex Állatvédő Egyesület kéri, hogy fokozottan ügyeljenek az állattartók a kutyákra és a macskákra. A kedvencek számára lehetőség szerint biztosítsanak meleg helyet, hogy átvészeljék az extrém hideget.

Mandel Géza, az egyesület elmondta, hogy az ólakba elsősorban a szalma almot ajánlják, mert a rongyok és a textilanyagok könnyebben átnevesednek és így növelik a hidegérzetet.

– Ügyelni kell a táplálkozásnál, hogy kalóriadús ételt kapjanak az állatok, valamint fokozottan figyelni kell az ivóvíz gyakori cseréjére, hiszen gyakran napközben is befagynak az itatók – hangsúlyozta az elnök.

A kormány a közelmúltban elindította az állatvédelmi konzultációt, melyben mindenki kifejtheti véleményét a legfontosabb szakmai kérdésekről. Az allatvedelem.kormany.hu oldalon található kérdőív többek közt az állatvédők támogatásával, a kóbor kutyák befogadásával és a pirotechnikai eszközök használatával kapcsolatos témákat is érinti.

Ovádi Péter, a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos országjáró körútján folyamatosan egyeztet a helyi vezetőkkel és az állatvédelmi szervezetekkel. A legutóbbi találkozó olyan témákat érintett, mint a túlszaporulatokhoz kötődő nehézségek orvoslása, a nem megfelelő állattartás vagy épp a chippelés.

(Forrás: komarom.hu)