Kultúra 2017. 12. 01.

ÖRDÖNGÖLŐ – lemezbemutató koncert

November 30-án az erdélyi Hideg Anna néni, Havay Viktória és a Horsa Banda tartotta új, Ördöngölő című albumának bemutatóját Dél-Komárom Városházának dísztermében.

Hideg Anna néni erdélyi nótafa, a népművészet mestere, népzenei fesztiválok állandó szereplője, számos CD, rádió és tv felvétel szereplője. A Fonó Budai Zeneház gondozásában pontosan húsz évvel ezelőtt jelent meg első lemeze Magyarországon Horsa István zenekarának közreműködésével. A lemezre Annus néni akkor ismert repertoárjának gyöngyszemei kerültek. Sok év áldozatos munkájának eredménye, hogy a kivételes nótafa személyi monográfiája is kiadásra került Annus néni daloskönyve címmel, amelyben Anna néni önéletrajzán kívül megtalálható 500 dala is. Énekes és banda barátságának és közös munkájának újabb gyümölcse a nemrégiben megjelent szép kivitelű könyvbe ágyazott, dupla CD, az ÖRDÖNGÖLŐ amelyen ördöngösfüzesi népzenei különlegességek hallhatók.

A lemezbemutató koncerten 1 órás válogatás volt hallható az albumról. Az eseményt a Vivace Zenei Egyesület szervezte. A rendezvényt Komárom Város Önkormányzata támogatta.

Képgaléria: