Régió 2019. 11. 02.

Őshonos fákat ültettek Ekelen

Az Interreg Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program “Taste of Danubian Nature/ A Dunamente természet ízei” projekt részeként a programban résztvevő partnerek összesen 3500 darab Dunamentén őshonos gyümölcsfa és bokor kiültetését tűzte ki célul, melynek egyik állomása volt az ültetés Ekelen.

Az Alsó-Csallóközi Falvak Társulása (ZODŽO) tagjaként jegyzett Ekel (Okoličná na Ostrove) községben megvalósult fakiültetés önkéntesek bevonásával valósult meg. A „Dunamente természet ízei“ (SKHU/1601/1.1/258), projekt keretében összesen 3500 Dunamentén őshonos gyümölcsfa és bokor kerül majd kiültetésre, melyek az Alsó-Csallóközi Falvak Társulásának községeiben valósul meg. A gyümölcsfák és bokrok kihelyezése Ekel mellett az alábbi településeken valósul meg: Andód, Bogya, Szilas, Bogyarét, Megyercs, Csicsó, Ifjúságfalva, Gellér, Keszegfalva, Kolozsnéma, Gúta, Kamocsa, Lipové, Lakszakállas, Tany, Füss, Nagykeszi, Nemesócsa és Csallóközaranyos.

A “Dunamente természet ízei“ projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, a Szlovák- és Magyar Köztársaság költségvetéséből, valamint a projekt partnereinek saját költségvetéséből finanszíroznak, az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 keretében.