Régió 2014. 01. 05.

Halálos favágó baleset Ekelen

A 63 éves ekeli (Štúrová falurészből) nyugdíjas azután, hogy favágás közben egy ráeső faágtól súlyos fejsérülést szenvedett, még hazament. Otthon hirtelen rosszul lett, és a kivonuló mentősök sem tudták már megakadályozni a tragédiát.

Sokan járnak tüzelőnek fát vágni a közeli falu mögötti erdőbe. „Sok ott a vén, kiszáradt fa, ritkítani kell őket” – mesélte a szomszédasszonya.

A lefűrészelt vastagabb faágakat fagy idején traktorral szokták hazaszállítani. Az ilyen vágáshoz a községi hivatal adja ki az engedélyt. Valószínű, hogy reggel az áldozat is ilyen favágásra ment, és az ágakat létráról vágta.

„Fát vágni volt, nem tudom mi történhetett, valószínű, hogy zuhanó faág vághatta fejbe. Már csak az érkező mentőautót láttam“ – mondta a szomszédja. A fát vágó nyugdíjas a baleset után még hazament, ahol azután hirtelen rosszullét fogta el. Felesége rögtön kihívta a mentőket, de többszöri újraélesztési kísérlet után sem tudtak már segíteni rajta, és a kórházba szállítás közben meghalt.

„Ott az erdőben nagyon kell vigyázni, veszélyes hely, a múltban már történt ott hasonló baleset“ – tette hozzá a szomszédja.

(forrás: noviny.sk, illusztrációs felvétel)