Mix Dél-komárom 2019. 01. 30.

Összesen 15 millió forinttal támogat komáromi alapítványokat a dél-koreai akkumulátorgyár

Az SK Innovation 15 millió forint adományt ajánlott fel három komáromi közalapítvány számára, amelyet kedden a Városháza dísztermében adott át Kim Jun vezérigazgató Molnár Attila polgármesternek és a három szervezet vezetőjének – írja a komaromhirado.hu.

A dél-koreai SK Innovation két év alatt két részletben biztosít 15 millió forint adományt három dél-komáromi alapítványnak. A Városháza dísztermében kedden (január 29.) adta át az erről szóló csekket Kim Jun vezérigazgató a három alapítvány vezetőjének, valamint Komárom polgármesterének, Molnár Attilának.

Az adományokat a Komáromi Egészségügyi Gép-Műszer Alapítvány, a Komárom Szociális Közalapítvány és a Komáromi Tűzvédelemért Közalapítvány számára ajánlotta fel a vállalat, egyenként 5 millió forintot. Az összeget orvosi felszerelésekre, egyetemi ösztöndíjakra, tűzvédelmi felszerelésekre és a lakossági szolgáltatások javítására használják majd fel.

Kim Jun vezérigazgató az átadón úgy fogalmazott, hogy a közösségi együttműködésnek köszönhetően az SK Innovation e-autó akkumulátorgyárának építése jelenleg folyamatban van Komáromban. „Úgy döntöttünk, hogy adományokat adunk a helyi közérdekű alapítványoknak, hogy ezzel is kifejezzük hálánkat a közösségi együttműködésért” – mondta a vezérigazgató.

Molnár Attila polgármester köszönetét fejezte ki az átadón és elmondta, hogy emlékezetei szerint Komáromban még nem volt rá példa, hogy komoly pénzösszeget ajánljon fel egy olyan vállalat, amely még meg sem kezdte működését a városban.

(komaromhirado.hu)