Város Dél-komárom 2020. 07. 27.

Több mint 6 milliárd forintos beruházással fejleszti dél-komáromi székhelyét a JWH akkumulátorgyár

A dél-koreai tulajdonú JWH Kft. meghívására látogatást tett a cég ipari parki gyáregységében dr. Molnár Attila, Dél-Komárom polgármestere. A társaság vezetői arról adtak tájékoztatást, hogy ugyan a koronavírus járvány hatása miatt náluk is volt érezhető visszaesés, de új üzleti partnereik többlet megrendelései miatt néhány hónapon belül egy több mint 6 milliárdos fejlesztést hajtanak végre komáromi székhelyükön.

A gazdasági társaság az elektromos akkumulátor üzletágban érdekelt, annak egy kiegészítő elemét gyártják a komáromi egységükben.

Dr. Molnár Attila polgármester elmondta, hogy a világjárvány gazdasági hatásai is megmutatták, hogy mennyire fontos az, hogy folyamatos fejlesztések és beruházások valósuljanak meg városunkban, hiszen ezek nemcsak új munkahelyeket teremtenek, hanem komoly helyi adóbevétel-növekedéssel is együtt jár.

Jelenleg a dél-komáromi Ipari Parkban zajlik Magyarország egyik legnagyobb zöldmezős beruházása, a szintén dél-koreai SK Innovation cégcsoport jóvoltából, amelynek összértéke meghaladja a 340 milliárd forintot.

A cég az elektromos autók akkumulátor ellátását biztosítja majd, így elmondható, hogy Dél-Komárom az elektromos járműgyártás egyik fellegvára lesz, hiszen a kínai tulajdonú BYD is itt állítja elő elektromos autóbuszait. Mindezek a munkahelyek megvédését, új munkahelyek teremtését és a város folyamatos fejlődésének lehetőségét jelentik majd.

(Komárom Város Hivatalos Oldala Facebook oldal)