Város 2016. 03. 29.

Ősztől a város kezébe kerül a parkolórendszer – az automaták karbantartását továbbra is a City Parking végzi

Mint ahogy azt a legtöbben tudják, a komáromi parkolórendszert nem a város, hanem a City Parking Group nevezetű, magánkézben lévő társaság működteti. Mivel a cég és a város tíz évre szóló szerződése 2016 októberében lejár, a városatyák a közelmúltban arról döntöttek, hogy a parkolórendszer működése a város kezébe kerüljön. 

Ősztől a Comorra Servis városi járulékos szervezet működteti tovább a rendszert – azonban a parkolójegy-automaták szervizelését, karbantartását előreláthatóan továbbra is a City Parking szakemberei végzik.

A parkolójegy-automaták jó állapotban vannak, mind a 30 működik, és további fejlesztésükre is van lehetőség, aminek köszönhetően például a bankkártyás fizetésre is lenne mód.

Ez a megoldás nagyjából 53 ezer euróba kerülne a városnak. Ennek ellenére megéri ráfordítani ezt az összeget, ugyanis utána jóval több nyereséghez jutna Komárom: tavaly közel 170 ezer euró folyt be a parkolási díjakból, ennek csak 25 százaléka maradt a város kasszájában. A jövőben ez az arány akár 70 százalékig emelkedhet.

Marad a fizetős rendszer

A testületi ülésen arról is tárgyaltak, váljon-e ingyenessé a Komáromban a parkolás. Végül úgy döntöttek, marad a fizetős rendszer, bár elképzelhető, hogy több órában lehet majd ingyenesen parkolni a belváros területén. Erre a kérdésre még visszatérnek – októberig még van idő ezt a kérdést pontosítani.

Forrás: Delta, Új Szó
Fotó: Új Szó