Kultúra 2013. 08. 14.

Ötödször csapnak a lecsóba

Lecsót mindenki tud főzni, de mindenki másképp. S hogy ki mit tesz hozzá ? Mitől lesz házias, különleges, de legfőképp finom a lecsó? A titokra fény derül majd Nemesócsán augusztus 24-én, szombaton az V. Lecsófesztiválon, melyet a szabadtéri színpadnál rendeznek.

18922847
fotó: panoramio.com

Az előkészületek már javában folynak, ezért megkerestük Bajcsi Évát, a fesztivál főszervezőjét, kulisszatitkok után kutatva, tájékoztasson bennünket az idei főzőverseny programjairól. „Tíz órakor lesz a megnyitó, a vendégek köszöntése, majd egy gongütésre kezdetét veszi maga a főzőpárbaj. Míg a csapatok javában mesterkednek a legjobb lecsó kivitelezésében, addig fél tizenegykor elindul a Lecsóolimpia, melyben tréfás vetélkedők lesznek. Természetesen a gyerekekről sem feledkezünk meg. Erről elsősorban Ambrus Lelkes Szimóna koncertje és a nagymegyeri 23-as számú Arany János cserkészcsapat ügyességi játékai gondoskodnak. Talán az elmúlt évek sikereinek bizonyítékaként újra lesznek nemzetközi képviselői is a fesztiválnak. Így Magyarországról, Csehországból, a Székelyföldről és Szerbiából is jönnek csapatok, hogy bemutathassák főzőtudományukat. Délután kettőkor a versenyzők leadják az elkészített „lecsóalkotásokat”. Az eredményhirdetésekre számításaink szerint úgy fél négykor kerül sor. A nap hátralevő részében pedig a „Nemcsak a húszéveseké a világ” címmel szórakoztató egyveleg következik, majd a Lecsóolimpia eredményhirdetése, tombolahúzás, este nyolc órakor pedig a „Jó lecsóhoz szól a nóta” címmel a Banyák-fivérek fogják csillogtatni tehetségüket, de az igazi bumm mindenképpen a lecsóbál lesz.

Hogy végül pedig az újításokról is essen szó, lesz Lecsókirály és Lecsókirálynő választás is, de aki erről többet szeretne megtudni, az jönnön el Nemesócsára az V. Nemzetközi Lecsófesztiválra“ – mondta zárszóként a  rendezvény „mindenese”.
DELTA

Szólj hozzá!