Turizmus Dél-komárom 2023. 11. 09.

Már az adventre készülnek a dél-komáromi Csillagerődben

Az adventi időszakra való készülődés számos meglepetést tartogat a Csillagerődben. Az ódon falak közt számos érdekes és tartalmas programmal várják a látogatókat. Morvay Nelli, az egyik főszervező beszélt a tervezett eseményekről.

November 16-án két izgalmas esemény várja a vendégeket. Elsőként egy kézművesfoglalkozásra kerül sor, ahol a résztvevők mézeskalácsokat készíthetnek, és emellett lehetőségük lesz találkozni egy meseterapeutával és egy keramikussal is, akik érdekes élményekkel gazdagítják a látogatók napját.

Az adventi időszakban a Csillagerőd adventi tárlatvezetéseket is szervez, amelyek során az ünnephez kapcsolódó helyben kiállított alkotásokat mutatják be részletesen. Ezek a művek megidézik a karácsonyi hangulatot és az ünnep misztikumát.

November 17-én egy különleges művészettörténeti előadásra és ünnepi koncertre is sor kerül, amelyek természetesen szintén az adventi és karácsonyi ünnepkört járják körül.

A Csillagerődben mindezeken túl a helyi és környékbeli kézművesek alkotásai, mézeskalácsfigurák, kiadványok, ajándéktárgyak és kézműves csokoládék is megvásárolhatók. A galéria különleges tárgyakat is kínál, így a látogatók könnyen megtalálhatják a tökéletes ajándékot szeretteiknek és barátaiknak.

A Csillagerőd minden héten csütörtöktől vasárnapig várja a látogatókat 9.00 és 18.00 óra között. További részleteket és friss információkat a Csillagerőd Facebook oldalán találhatnak az érdeklődők.