Sport 2017. 01. 26.

Pörgős komáromi freestyle jégkorcsolya videó

Az alábbi videót észak-komáromi freestyle (szabadstílusú) jégkorcsolyázók készítették. Mivel az időjárás megengedte, nagyrészt a Holt-Vágon forgatták, illetve kisebb részben a budapesti városligeti pályán.

A freestyle (szabadstílusú) jégkorcsolyázás különféle trükkökből áll, ugrásokból, farolásokból és mindezek kombinációjából. Talán a legközelebb a break-tánchoz áll. A koripálya közepén is gyakran pörögnek-forognak valakik: meglehet, hogy éppen a kisfilmben is szereplő Bauko Danit és Števko Kristiánt szoktuk látni.

A komáromi DDK Freestyle Ice Skating 4 éve alakult, akkor még 3 taggal (Kovács Dénes, Bauko Dani és Števko Kristián), a csapatnév a keresztneveik kezdőbetűiből jött létre. Később csatlakozott a csapathoz Schmidt Tomi is, majd később Dénes és Tomi a külföldi munkájuk miatt nem tudtak tovább a csapatban maradni, így ketten maradtak. Jelenleg fiatal tehetségeket keresnek a csapatukba!    

993735_560542947348095_1216398723_n

Dani és Kristián jó kapcsolatot ápol a magyarországi, nagyerdei korisokkal, akik nem mellékesen világhírnévnek örvendenek a freestyle világában. “Azt is óriási sikernek könyveljük el, hogy a francia, a belga freestyle-osok, akik a világ legjobbjai közt vannak dícsérik videóinkat – mondta el nekünk Kristián. – Versenyekre és freestyle találkozókra is hívnak minket. Igaz, tavaly volt egy kis üresjárat a csapatban, de idén újra teljes erőbedobással freestyle-ozunk és keressük jövendőbeli csapattagjainkat!

Videóinkkal többek közt az a célunk, hogy minél több fiatal megismerje a freestyle korcsolyázás szépségeit. Azt tapasztaljuk, hogy egyre kevesebb a gyerek a koripályán. Talán videóink láttán kedvet kapnak, és a számítógépezés helyett ezt az izgalmas, gyönyörű sportágat választják!”

1393905_560542844014772_1717903218_n

Szólj hozzá!