Mix 2022. 05. 19.

Porig égett a komáromi focistákat szállító busz – szerencsére nem történt komoly sérülés

Tegnap – 2022. május 18-án – balesetet szenvedett egy komáromi focistákat szállító autóbusz az M1-es autópályán 84-85-ös kilométere között, Csém térségében. Egy kamion ütközött a Komáromi Futball Club, a KFC csapatbusz hátuljába. A csapatbusz üzemanyag tartálya kigyulladt, és a jármű gyakorlatilag porig égett.

Azonban nem csak a busz, hanem környezete is lángra kapott – az autópálya melletti növényzet mintegy kétszáz négyzetméteren lángolt. A tüzet a dél-komáromi hivatásos és önkéntes tűzoltók oltották el.

Az U19-es ifjúsági csapatból, akik éppen barátságos mérkőzésről igyekeztek hazafelé, senki sem sérült meg súlyosan, köszönhetően a csapatvezető és a sofőr gyors reakciójának, akik hamar kiterelték az ifjakat a buszból. Csupán hárman sérültek meg, őket a helyszínre érkező mentőhelikopter a tatabányai kórházba szállította. Azonban szerencsére estére mindhármukat elengedték, saját lábukon hagyták el a kórházat.  

A kigyulladt busz az ütközés után. Fotó: Telex/olvasói fotó

Andruskó Imre, a Selye János Gimnázium igazgatója FB-oldalán köszönetet mondott a KFC csapatvezetőjének és sofőrjének: „A buszban a Selye gimi két diákja is ott volt. Köszönöm a KFC csapatvezetőjének, a sofőrnek, gyorsan cselekedtek , érezték a dízelolaj szivárgásàt és mindenkit „kihajtottak” a buszból.”

Fotó: Tomáš A Boglárka Fekete FB