Régió 2022. 07. 27.

Pótolj be mindent ezen a nyáron!

Íme, a környék kikapcsolódási lehetőségei az idei forró szezon második felére

Koncertek a felújított Tiszti Pavilon szabadtéri részén, vagy épp az erődök egyikében. Beszélgetős programok a megújult Szinnyei József Könyvtárban, rétesfesztivál Komáromról 7 kilométerre, beach partik Kamocsán és a Brigetio Fürdőben, többnapos fesztiválok és borozós barangolások a komáromi WineGardenban, Martoson, Naszvadon és Gútán.

A komáromi Lehár Nyár hangulatos, laza kikapcsolódást nyújt vasárnaponként. 10 este, 10 koncert a Tiszti pavilon udvarán. Black & White – Bertók Kati és családja, Tenorok estje és Beugrók Zenekar, Čeku, a Memória Társulat, a Carpedante Zenekar, Lukáč Anikó, Bernáth Tamás, végül a Tequila Show Band következnek hétről hétre.

A WineGarden könnyűzenei akciói során a VI-os bástyában a Swingless Jazz Ensemble, The Beat This és

 július 30-án a Devil Remember Party III.

majd a Komáromi Sörnapok váltják egymást.

A HashtagKN – Mutasd meg magad! – Ukáž sa! című, amatőr zenekarok koncertsorozatáról egyelőre annyit tudni, hogy rengeteg banda fogja ellepni a Klapka teret a meleg hónapok folyamán. 

De érkeznek profik is! Tóth Gabi például augusztus 5-én varázsolja el a közönséget összetéveszthetetlen hangjával Észak-Komárom ikonikus terén. Vadkerti Imre augusztus 17-én tiporja össze a női szíveket a Tiszti Pavilon kültéri színpadán. Július 27-én befarol a Meseautó zenés vígjátéka, többek közt Beleznay Endrével a gárdában, s feltűnik néhány új szereplő is az újdonság ereje érdekében. Augusztus 16-án mutatják be nyílt terepen Mikszáth Kálmán Beszélő köntös című zenés játékát Gál Tamás színházigazgató rendezésében.

Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest idén! Irány Izsa és a rétesfesztivál augusztus 26-27., ahol Krisz Rudi, az Ámokfutók és a Groovehouse lépnek színpadra DJ Bóli házigazda kíséretében, másnap pedig jön a Kiskalász zenekar, az Elán és a Kowalsky meg a Vega.

Az éjszakai fürdőzés sem maradhat el, hiszen jön a Strandok Éjszakája a komáromi Brigetio Gyógyfürdőben. Július 30-án a zenés fürdőzésen éjfélig lehet csobbanni DJ Hard Paul lüktető zenéjére.

Kétszer is lesz EDDA koncert! A Monostori Erődben augusztus 5-én, a kétnapos Naszvadi Fesztiválon pedig augusztus 28-án. Utóbbi rendezvény a retró stílus jegyében Betty Love-val, a Happy Ganggel és többek közt a Fiestával mozgatja meg a környéket.

Martos pedig még annál is inkább pezseg idén, hiszen nem más, mint Chris Norman érkezik a kisvárosba a Partnerség fesztiválra az augusztus 6-7-i hétvégén. A Csík Zenekar, az Apostol és a Ismerős Arcok mellett a világhírű brit énekes koncertjére is mulathatsz egyet.

Idén is megrendezik a Konkoly Open Air partit Ógyallán. Az esemény mindenkinek ajánlott, aki szereti a zenét a szabad ég alatt. Augusztus 19-21. között, ahol programváltozás miatt Switch Technique helyett Section 63 aka The Sect szolgáltatja a talp alá valót.

Az OAZA CAMP Kamocsán változatos beachbulikkal vár a nyár minden második hétvégéjén. Augusztus 20-án pedig érkezik Mairee, a keményebb ritmusú húrokat pengető szlovák DJ-k egyik gyöngyszeme. A Holi Beach akción a magyar fellépőket az AK26 képviseli majd. A nemzetközi gasztrofesztivál helyett idén augusztus 5-6-án egy Gastro Camp névre hallgató, kisebb volumenű baráti piknikre, főzőcskézésre csekkolhatsz be. Az esti órákban pedig egy vérbeli retró buli várja mindazokat, akik az augusztust nem szeretnék gasztrofesztivál nélkül eltölteni.

Nyárra fel, program van dögivel!

Nyitókép forrása: FUNZINE