Kultúra 2017. 09. 25.

Príma Különdíjban részesült a dél-komáromi Duna Népdalkör

A tatabányai Jászai Mari Színház – Népházban tartott Príma Díjátadó Gálaesten a VOSZ megyei szervezete a Príma Díjak átadása mellett a megyei gazdasági élet kiemelkedő vállalkozásait is díjazta.

A gálaestet Pordán Zsigmond, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei szervezetének elnöke nyitotta meg, majd a bányász himnusz közös meghallgatása után beszédet mondott dr. Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára. A szervezet két tagja közösen adta át a 2017. Megyei Év Vállalkozóinak járó elismerő okleveleket.

Oklevelet vehettek át:

Az év mérnöke: Fazekas Gyula, a Fazekas és Fazekas Kft. ügyvezető igazgatója
Az év étterme: Zsidekné Kovács Annamária, a Turul Café & Étterem vezetője
Az év szélvédő javítója: Szinak Gábor, az M1 Szélvédő és Karosszéria Szerviz Kft. ügyvezető igazgatója
Az év személyszállító szolgáltatója: Hocsák Sándor, a BUSZ-PLUSZ Kft. ügyvezető igazgatója
Az év gránit- és márvány-nagykereskedője: Magyar Tamás és Magyar Árpád, a Magyar Kft. ügyvezető igazgató tulajdonosai
Az év virágszalonja: Nyvelt Gyula és Nyveltné Müller Mónika egyéni vállalkozók
Az év Clark villástargonca kereskedője: Visegrádi József, a Vértes-Ker Kft. ügyvezető igazgató tulajdonosa
Az év fémfeldolgozója: Szabó József, az MS-METAL Kft. ügyvezető igazgatója
Az év karosszéria-javítója: Lőrincz Szilvia, a Lőrincz Autószerviz és a Nord Üveg Kft. ügyvezető igazgatója és tulajdonosa
Az év nyomdaipari vállalkozása: Vincze Ferenc, a Spori Print Vincze Kft. cégvezetője

Az év vállalkozói

Megtudtuk azt is, hogy a december 1-i Országos Vállalkozók Napjának alkalmából az Év Vállalkozója Oklevelet vehet át négy megyei díjazott is Budapesten:

Vecsernyés Csaba, a Becton Dickinson Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Tálas Péter, a PCE Paragon Solution Kft. ügyvezető igazgatója, Gelbmann Ferenc, a Gelbmann Kft. ügyvezető igazgatója és Szabó László őstermelő, aki egyben az Agárdi Pálinkafőzde tulajdonosa is.

Príma Díjak

A három Príma Díjazott Pogány Gábor Benő szobrászművész alkotását, a Kincsem ló szobor plakettjét, egy Príma aranymedált és pénzjutalmat vihettek haza, egy jelölt a közönségszavazatok alapján Príma Közönségdíjat, ketten pedig Príma Különdíjat kaptak.

Príma Díjat vehetett át magyar tudomány kategóriában dr. Dombi J. Péter, a tatabányai Szent Borbála Kórház igazgatója, magyar népművészet és közművelődés kategóriában az Agora Nonprofit Kft. képviselője és a magyar zeneművészet kategória jelöltjeként a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar képviselője.

A Kemma.hu-n is lehetett szavazni az idei év Príma Közönségdíjára, amit idén a magyar sport kategóriában jelölt Maráz Zsuzsanna ultramaraton-futó kapott. Príma Különdíjban részesült magyar népművészet és közművelődés kategóriában a komáromi Duna Népdalkör, a Jó Szerencsét! Emlékév tiszteletére alapított Príma Különdíjat pedig a magyar oktatás és köznevelés kategóriában jelölt oroszlányi Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Intézmény kapta.

Természetesen senki sem ment haza üres kézzel, valamennyi jelölt oklevelet és aranymedált, illetve utazást, tárgyi vagy pénzjutalmat kapott: Mórocz István grafikusművész (magyar képzőművészet, Baj), Fehér László főiskolai tanár, tárogatóművész (magyar oktatás, Esztergom), Kiprich József labdarúgó (magyar sport, Tatabánya) és az Egressy Kamarakórus(magyar zeneművészet, Tata).

(Forrás: kemma.hu)

Szólj hozzá!