Régió 2015. 10. 26.

Regionális foglalkoztatás – konferencia Komáromban

Regionális foglalkoztatás címmel konferenciát szervez a komáromi Regionális Fejlesztési Ügynökség 2015. október 29-én 9 órai kezdettel  a Tiszti Pavilon dísztermében.

A konferencia fő célja, hogy tájékoztassa a térség polgármestereit, vállalkozóit és valamennyi érdeklődőt azokról a lehetőségekről, amelyek a régió számára az elkövetkező programozási időszakban elérhetőek.

A munkanélküliség csökkentésére járásunkban lehetőséget nyújthatnak a szociális vállalatok. Az ilyen vállalatok alakításának feltételeit és nemzeti foglalkoztatási stratégiát mutatja be előadásában Branislav Ondruš, a Munka- Család és Szociális Ügyek Minisztériumának államtitkára.

A konferencia programpontjainak sorában található még tájékoztatás a regionális fejlesztésről, a Nyitra Megyei Önkormányzat stratégiai tevékenységéről, és a szlovák-magyar határon átnyúló együttműködési lehetőségekről a 2014-2020-as időszakban.

A Regionális Fejlesztési Ügynökség komáromi irodája 15 évvel ezelőtt alakult. A térség önkormányzatai, vállalkozói és civil szervezetei számára ad tájékoztatást, konzultációs lehetőséget biztosít, továbbá segítséget nyújt a pályázatok megírásában és lebonyolításában.

A részvétel a konferencián ingyenes, kérjük, az érdeklődők részvételi szándékukat a devel@rrakn.sk címen jelezzék.

Szólj hozzá!