Fotók 2018. 02. 14.

Rekordszámú látogató a Selye János Egyetem Nyílt Napján

Sem az időjárás, sem az influenzajárvány nem kedvezett a Bálint-napi nyílt nap szervezőinek. Ennek ellenére több mint 600 érdeklődő fordult meg a SJE Konferencia-központjában tartott rendezvényen. Az első résztvevők már a kora reggeli órákban megérkeztek, a kilenc órás megnyitó kezdetére pedig mind a földszintet mind az emeletet ellepték a Selye János Egyetem iránt érdeklődők. Szép számban érkeztek középiskolások – volt, hogy egy egész busznyi diák özönlött be az épületbe – sokakat tanáraik, míg másokat a szüleik kísérték el az eseményre.

Az épületbe lépve mindenki egy előre összekészített információs csomagot kapott kézbe: standtérképpel, jegyzetelésre alkalmas lapokkal, tollal és a már jól bevált Jól jársz, ha idejársz elnevezésű kiadvány 2018-as kiadásával. A brozsúrában minden hasznos információ helyet kapott: a tanulmányi programkínálat, a hallgatói önkormányzat és a kollégiumok kedvcsinálója, de lehet benne olvasgatni a selyés diákok élménybeszámolóiról, a mobilitás-programokról, és minden egyes részlegről, mellyel a hallgatók a jövőben találkozni fognak. A kiadvány hátsó oldalain a felvételi eljárás, az egyetemi kifejezéseket magyarázó szótár és Komárom térképe is szerepel. A nap folyamán mindenki számára adott volt a lehetőség Juhász György rektor úr díszteremben tartott köszöntőjére és a kari bemutatkozó előadásokra beülni, a standoktól kérdezni és ajándéktárgyakat szerezni, a Selye János munkásságáról, a hallgatói életről és az egyetemen kialakult párokról szóló fotókiállításokat megtekinteni, valamint a tavalyi nagysikerű kisvonatos városnéző körúton is részt venni, ahol az egyetemi épületek mellett Komáromot is közelebbről körbejárhatták az ideérkezők. Az előadások témája kitért az elektronikus jelentkezés rejtelmeire is. Az egyes standoknál különböző játékok várták az érdeklődőket: az óvóképzősöknél kézműveskedés, az informatikásoknál robotozás, a kémiásoknál kísérletezgetés, a biológiásoknál ornitológuskodás színesítette az egyébként is sokrétűen berendezett folyosókat és termeket.

A média több képviselője is tiszteletét tette a programon. Az Új Szó külön standdal készült, de a felvidékma.hu, a Csallóköz és szabadúszó riporterek is forgattak a helyszínen. Továbbá Komárom városának polgármestere, Stubendek László is a helyszínre látogatott.

„Bízunk benne, hogy a résztvevők elégedettséggel zárták a napot, minden kérdésükre választ kaptak, hasznos információkkal gazdagodtak. Reméljük a diákokkal a sikeres érettségit követően a 2018/2019-es akadémiai év tanévnyitóján újra találkozunk majd.” – mondta Ištvánik Norbert, a SJE Karrier-tanácsadó Központjának igazgatója, az esemény főkordinátora.