Mix Dél-komárom 2021. 07. 22.

Rekreációs parkot és tanösvényt avattak Koppánymonostoron

Július 21-én szerdán délelőtt Czita János alpolgármester és Popovics György a megyei közgyűlés elnöke átadta a „Szeresd és védd a Duna két partját!” elnevezésű projektnek köszönhetően kialakított rekreációs parkot és tansövényt.

– Észak- és Dél-Komárom egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően olyan parkot alakított ki, mely ráirányítja a figyelmet a védendő helyi természeti értékekre. Koppánymonostoron egy interaktív, környezettudatosságra nevelő park épült, mely egyaránt alkalmas a kültéri környezetismereti órák megtartására, valamint a pihenésre és a kikapcsolódásra is – fogalmazott az átadón Czita János alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.

A parkban három információs tábla, bogárhotel, méhhotel, madáretető, méhlegelő, 500 méter hosszú zöldfolyosó, száz cserje, közel 70 fa segíti a 3 és 18 év közötti korosztály természetvédelmi oktatását.

– A rekreációs helyszín kialakításával párhuzamosan megjelent egy négynyelvű ismertető kiadvány is a helyi természeti értékekről, mely már elérhető a zoldkomarom.hu oldalon. Városunk valamennyi iskolájában természetismereti foglalkozást tartottak, ahol a gyerekek megtekintették a témához kapcsolódó rövidfilmet, környezetvédelmi feladatlapokat töltöttek ki, valamint madárodút és rovarhotelt is készítettek – tette hozzá az alpolgármester.

Az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alap keretén belül megvalósuló projekt vezető partnere Komárom Város Önkormányzata volt.

(Forrás: komarom.hu)