Sport Dél-komárom 2021. 04. 14.

Remek formában dél-komáromi sportlövők

Dél-Komáromban, a puskások viadalán a szakág mindkét kitűnősége elkönyvelhetett egy-egy sikert: a világbajnok Sidi Péter (KOSE) a kisöbű puska 3×40 lövéses összetett versenyszám döntőjében szoros csatában, két tizeddel győzte le riválisát, Péni Istvánt (UTE).

Péni István világklasszis eredménnyel végzett a kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses összetett szám alapversenyének az élén, a döntőben azonban kikapott Sidi Pétertől Dél-Komáromban, az első 50 méteres Európa-bajnoki válogató-viadalon. A szám világranglistáját vezető Péni egészen nagyszerű, 1189 körös eredménnyel zárt 120 lövés után, ami országos csúcs és a világrekordtól is egy körrel jobb.

Legnagyobb hazai vetélytársai szintén jól lőttek, a dél-komáromi Pekler Zalán 1183, Sidi pedig 1177 kört ért el.

A fináléban kiélezett csatát vívott a két nagy rivális, Péni és Sidi, s a győzelem végül utóbbié lett, miután mindössze két tizedkörrel (458,5 kör-458,3 kör) jobbnak bizonyult az UTE puskásánál.

További puskás hír, hogy Zwickl-Veres Kata a dél-komáromi KVSE versenyzője döntős országos csúccsal, 459,7 körrel győzött a női puska összetett számában a sportlövők Duna Kupáján, Dél-Komáromban, amely egyben az első Európa-bajnoki válogató volt.

A korábbi magyar csúcsot Toma Dorina tartotta 458,3 körrel. A második helyen, Dénes Eszter, a harmadikon Lovász Dorina végzett.

– Nagyon örülök, hogy jól sikerült az első válogató. A döntős országos csúcsnak különösen, bár a térdelőm hagy némi kívánnivalót maga után. Az 50 méter kimondatlanul is a kedvencem, imádom ezt a nehéz, három órán át tartó koncentrációt – nyilatkozott Zwickl-Veres Kata.

(Forrás: komarom.hu)