Sport Dél-komárom 2020. 03. 02.

Sidi már biztos ott lesz az olimpián

Kiválóan zárult magyar szempontból a szombati versenynap a wroclawi légfegyveres Európa-bajnokságon, mivel Péni István aranyérmet nyert férfi puskában, a világ- és Európa-bajnok, dél-komáromi Sidi Péter pedig hetedik lett.

Sidi Péter első helyen jutott a férfi puskások fináléjába, ezzel olimpiai kvótát szerzett a wroclawi légfegyveres Európa-bajnokság szombati versenynapján. Sidi Péter karrierje hatodik olimpiájára készülhet.

Korábban ugyanitt:

Európa-bajnok a Pekler-Mészáros junior puskás vegyespáros!

A dél-komáromi Pekler Zalán, Mészáros Eszter kettős aranyérmet nyert a junior puskások vegyespáros számában szerdán a wroclawi légfegyveres Európa-bajnokságon.

Az Eb eredményközlője szerint a magyar duó végig kiemelkedően lőtt, a selejtező kört, majd a nyolccsapatos középdöntős szakaszt is nagy fölénnyel megnyerte, a fináléban viszont óriási csatára kényszerült az orosz Grigorij Samakov, Tatyana Kharkova pár ellen.

Az aranycsatában a lehető legtovább harcoltak egymással a felek, és Peklerék végül 16-14-re diadalmaskodtak.

Másnap is aranyat szerzett Zalán; így Európa-bajnok lett a junior férfi puskás csapat!

A Pekler Zalán, Hammerl Soma, Török Ferenc összeállítású együttes a harmadik versenynapon előbb a középdöntős szakaszt nyerte meg nagy fölénnyel, majd az aranyéremért rendezett mérkőzésen 17-3-as sikert aratva „kiütötte” a francia triót.

A juniorok versenyében kedden Hammerl Soma megnyerte az egyéni versenyt, majd szerdán Pekler Zalán Mészáros Eszterrel közösen vegyespárosban diadalmaskodott.

(komarom.hu / MTI)