Város 2020. 05. 31.

Rendhagyó gyermeknap Komáromban

Hétfőn, június elsején a gyerekek egy fagyira lesznek vendégül látva Komáromban, 300-300 adag van elkészítve a belváros négy fagyizójában. Nem kell mást tenni, csupán kérni a kedvenc ízből és 300 gombóc erejéig mind a négy helyen díjmentesen megkapják a gyerekek a fagyit a nap folyamán.

A gyereknapi akcióhoz csatlakozott több belvárosi szolgáltatás, így a Klapka étterem, a Bottéka kávézó, a Bella étterem, továbbá a hétfőn nyitó Bella Mia cukrászda is. Ezeken a helyeken kedvezményekkel és különleges menükkel várják a gyerekeket.

A nagy játszótéren az Anglia park szomszédságában kisebb meglepetésekkel várják a gyerekeket a délután folyamán.

A közegészségügyi előírások nem engedik nagyobb csoportok gyülekezését, ezért ilyen formában kerül sor az idei gyereknapra. A szükséges távolságok hiánya esetén továbbra is a szájmaszk viselete, kerülni kell a nagyobb csoportok gyülekezését.

Június elseje a gyermekek napja. A koronavírus miatt érvényben lévő korlátozások miatt a már megszokott és népszerű gyerkőcfesztivál most nem valósulhat meg. Amennyiben a lehetőségek engedik, a szervezők egy későbbi időpontban tartják meg a gyerekprogramokat. 

(Komárom Város)