Város 2019. 10. 15.

Rendhagyó őszi nagytakarítás

A Vág-hídon érvényben lévő forgalomkorlátozás miatt az idei őszi nagytakarítás más módon valósul meg. A Clean City hulladékszállító vállalat járművei ugyan bizonyos kivételt kaptak, de a 15 tonnás súlykorlátozást a szemételhordást biztosító vállalat sem lépheti túl, félig megtöltött járművekkel haladnak át a hídon, amit méréssel kell igazolniuk.

Emiatt az idei őszi nagytakarítás nem a város különböző pontjain, hanem két nagyobb gyűjtőponton valósul meg november 7. és 10. között.

Az egyik ilyen pont a harcsási gyűjtőudvar a Vág-híd túloldalán, ahol díjmentesen elhelyezhető az őszi nagytakarítás kereteibe tartozó szemét.

A másik gyűjtőhely Őrsújfalun lesz a Vadas részben a korábbi közlekedési pálya területén.

A lakosoknak lehetősége van ezeken a helyeken leadni a bútorokat, szőnyeget vagy matracokat, melyek az őszi takarítás kereteibe tartoznak. A gyűjtőpontokon egy külön konténerben lehet elhelyezni a zöld hulladékot.

A lakosok figyelmét kérik, hogy semmi esetre se tegyenek gumiabroncsokat, gyógyszereket, olajt, festéket, elektronikai tárgyakat és építkezési hulladékot a tárolókba. Ezeket a kijelölt gyűjtőhelyeken tudják megfelelő módon leadni. Bővebb információ a www.480.sk oldalon.

A városi hivatal segít az elszállításban azoknak az idősebb, vagy nehezebb körülmények között élő lakosoknak, akinek gondot jelent a fuvar biztosítása. A városi traktort november 5. és 8. között rendelhetik meg a 035/2851 205-ös telefonszámon.

 A lakosok figyelmét felhívják, hogy a harcsási gyűjtőudvar az egész évben elérhető a lakosoknak, ahol külön válogatva leadhatják az akkumulátorokat, az elektronikai hulladékot, háztartási olajakat, építkezési hulladékot és a gumiabroncsokat is. A városi hivatal felhívja a lakosok figyelmét, hogy a hulladék elhelyezése a városi konténerek mellett szigorúan tilos és büntetendő.

A harcsási gyűjtőudvar nyitva tartása munkanapokon 10-től este 6 óráig, továbbá szombaton reggel 8-től délig van az egész év folyamán.

További információ: Városi hivatal 035 / 2851 362