Mix 2018. 04. 09.

Részegen, késsel a zsebében akart pénzhez jutni: a rendőrök vitték el

Szerkesztőségünk pénteken, a kora délutáni órákban értesült a hírről, miszerint egy férfit vittek el a rendőrök a komáromi M.R.Štefánik téren található ČSOB bankfiókból. Az 53 éves férfi egy késsel próbált meg pénzhez jutni. 

Április 6-án, nem sokkal 13 óra előtt jutott el hozzánk a hír a belvárosban található bankfiókban történt incidensről. A helyszínre kiérkezve azonban, az akkor már a helyszínelést végző és segítő rendőröktől sem tudhattunk meg közelebbi információkat az esettel kapcsolatban. A TASR értesüléseinek köszönhetően viszont fény derült pár részletre.

A riadalmat egy 53 éves férfi okozta a komáromi bankban, miután az ATM-ből való pénzhez jutási kísérlete kudarcba fulladt és indulatoktól fűtve ment be a bankfiókba.

A középkorú férfi a benti helyiségben kipakolta a zsebében található dolgokat, melyek között egy 10 centiméter hosszú pengéjű kés is szerepelt, majd a bank egyik alkalmazottjától kért 50 €-t. A részletekről Renáta Čuháková rendőrségi szóvivő számolt be a hírportálnak.

A férfit a riasztott biztonsági őrök tartóztatták fel a rendőrök kiérkezéséig, akik ezt követően őrizetbe vették. Az 53 éves gyanúsított szervezetében ráadásul 3,08 ezrelék alkoholt mutatott ki a szonda.

A rendőrség rablás kísérletének ügyében indított eljárást a férfi ellen.

A büntető törvénykönyv szerint a fegyverrel elkövetett rablás 7-től akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is járhat.

Drahu Dobrovicsová videoriportja: 

 

(tasr)