Sport 2019. 04. 09.

Sárkányok a Selye János Gimnáziumból

Március 30-án reggel 7:30 kor indult Vácra egy kis mikrobusz, teli selyésekkel. Az időpont hallatán először megrémültünk, hiszen melyik pubertás, gimis diák szeretne még szombaton is ilyen korán felkelni.

Miután Paraska István tanár úr összeszedte mezeinket és bepakoltunk a buszba, kezdetét vette a váci kirándulás. Az út durván két órát vett igénybe és minimum háromszor kértünk útbaigazítást. Végül sikeresen megérkeztünk Vác Városi Uszoda és Strandfürdő fedett medencéjéhez. A Váci Sulisárkány-bajnokság idén 6. alkalommal került meg rendezésre, amelyen úszómedencében versenyeznek a sárkányhajó-csapatok, és mi idén is nagyon izgatottan vártuk az eseményt, hiszen kezdettől fogva dobogós résztvevői voltunk a versenynek.

Elfoglaltuk a helyünket, átöltöztünk. A megnyitó után, amelyen részt vett Wichmann Tamás, 9-szeres kenu világbajnok, olimpikon, kezdetét vehette végre a nagy verseny.

Az első fordulókban az alapiskolások mérhették össze erőiket, majd következtek a középiskolások. Összesen négy fordulóban mutathattuk meg, mit tud a hattagú, erős selyés csapat.

A csónakban ülés először nekünk, kezdőknek nehezebb volt, de gyorsan belejöttünk. Meg is nyertünk három fordulót, a Boronkai szakgimnázium csapata viszont túlságosan erősnek bizonyult, erősebb csapatnak, mint mi voltunk. Így a döntőt elvesztettük. De a tanár úr nem hagyott minket búslakodni: a verseny végén elsétáltunk egy közeli cukrászdába és fagyiztunk egyet Isti bácsi jóvoltából. Finom fagyi volt, egyből jobb kedvre derült mindenki. Ebédre gyümölcslevest és ízletes spagettit kaptunk váci barátainktól. Kis pihenés és beszélgetés után fáradtan, de teli hassal indulhattunk haza Vácról, a megtisztelő 2. helyezéssel a nyakunkban.

Egyet biztosra mondhatok: megérte korán kelni!

(Pálmay Anikó)

A csapat az eredményhirdetés után: (balról) Ott Jakab (III.N), Halász Viktor (VII.N), Wichmann Tamás, Koczkás Eszter (I.D), Paraska István, Pálmay Anikó (II.B), Füri Péter (III.C) és Mokos Márton (IV.D)