Város Dél-komárom 2019. 02. 14.

Seregnyi fejlesztés valósult meg Szőnyben

-A dél-komáromi önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a városrészek, így Szőny fejlesztésére is – nyilatkozta nemrég dr. Molnár Attila polgármester, akitől megtudtuk, hogy az elmúlt néhány hónapban százmilliós nagyságrendű beruházást adtak át Szőnyben és a MOL városrész területén.

Ez utóbbi helyen megújult a park járdája, megszépültek a zöldterületek, melynek keretében faültetésre került sor a szőnyi kereszttől egészen a MOL bejáratig. Régi adósság volt a Mocsai úti buszöböl és a Tatai úti református temető előtti buszmegállók rendbetétele. Ez is megtörtént tavaly. A katolikus temetőben zúzottkő burkolatot kapott a szervizút, a ravatalozó előtti teret pedig térkő burkolattal látták el a szakemberek, akik kiépítették a vízvezetéket is.

A leglátványosabb felújítások azonban kétségkívül a Zsebibaba Bölcsőde korszerűsítése, valamint a Széchenyi – , a Szőnyi – és a Petőfi utcák burkolatfelújításai voltak.

Ezek mellett az Iskola utca új járdát, a Bozsik sportpályája új kerítést, míg a Hősök tere jelzőlámpás gyalogos átkelőhelyet kapott.

Szólj hozzá!